Најновије

АМЕРИЧКИ ИЗАСЛАНИК ЗА УКРАЈИНУ: Доњецка и Луганска морају бити расформиране!

Самопроглашене Донбаске републике – Доњецку и Луганску – треба расформирати, изјавио изасланик Стејт департмана за Украјину Курт Волкер, на говору на Худсон Институту, тврдећи да би то значило реализацију Минских споразума.

Доњецк (Фото: Ria)

Притом је био по-амерички отворен и агресиван:
„За те `републике` нема места у уставном устројству Украјине. Мински споразуми за циљ имају успостављање суверенитета Украјине и њене територијалне целовитости. Зато обе морају бити расформиране“.
Волкер је у истом говору изразио очекивање да ће на територију двеју република стићи мировне снаге Уједињених нација. Не кријући да САД сматрају да њихов прави задатак и треба да буде – демонтажа, односно ликвидација Доњецке и Луганске Републике.
Чак је `нацртао` како све треба да се догоди: долазак плавих шлемова, избори кроз шест месеци, па прелазак територија обе републике „под непосредну власт Кијева“.
Ево, Волкер наступа по принципу: што је баби мило... Само, ништа неће бити овако како би волели он и америчка марионетска власт у Украјини.
Владимир Путин је после недавних телефонских разговора са Ангелом Меркел и Емануелом Макроном – који су вршили притисак да Москва подржи слање „плавих шлемова“ у Донбас и њихово распоређивање на целој територији Доњецке и Луганске Републике – на крају пристао, али уз једно принципијелно „али“:
„Ми се у начелу можемо сагласити, али Русија није учесник тог конфликта. Кијев ће о миротворцима, њиховој бројности, мандату и распоређивању морати да се договори са Доњецком и Луганском“.
Прочитајте ОВДЕ ко то каже да је НАТО потценио значај Косова за Русију?
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Украјина: САД и Русија преко Београда
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА