Најновије

ДОДИК ОБЈАСНИО КАКО ЈЕ ГЛАСАО У БЕОГРАДУ: Ово је једино право које користим

На локалним изборима за Скупштину Београда гласао је и председник Републике Српске, Милорад Додик, утврдивши како "други пут користи демократско право" које има на основу двојног држављанства.

Додик (Фото: Сајт председника Републике Српске)

"Користим ово право на основу двојног држављанства које сам добио у складу са законима Србије. То је право које ја желим да повећам јер много година већ заговарам да и други људи у Републици Српској имају право на двојно држављанство у Србији", рекао је Додик, нагласивши како у Србији користи само бирачко право.
"Не користим никаква друга права осим овог демократског права да могу да гласам. Дакле, не користим ни права социјалног, здравственог, пензионог јер то користим у Републици Српској. Ако је Србија дала могућност да се на овај начин могу појавити и учествовати у овоме - ја то само користим и ништа више", рекао је Додик новинарима.
Он је, на инсистирање новинара да каже од када има двојно држављанство и има ли и двоструко пребивалиште у Београду и Лакташима, у Републици Српској, извадио и показао пасош Србије. Додик је рекао како је гласао на изборима за Скупштину Београда јер "жели Србију која је најважнија за регионалну стабилност и развој".
"Желим Србију посвећену развоју и бољитку, Србију која је, наравно, загледана и према Србима у окружењу, пре свега у Републици Српској. Република Српска сматра Србију својом матицом и веома смо заинтересовани за њену стабилност", рекао је Додик.
Како би могла да изгледа Скупштина града Београда на основу 99% обрађеног узорка погледајте ОВДЕ.
Извор: Вечерњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА