Најновије

ПЕТ КАНДИДАТА, ЈЕДНО МЕСТО: Ко ће бити следећи градоначелник?

Сада када су београдски избори прошли и када се сазнало ко је победник, чека се име градоначелника. У игри је неколико имена, пише београдска штампа.

Београд (Фото: Паблик/Правда)

Подсетимо, председник СНС Александар Вучић, након славља у седишту странке, изјавио је да ће се име првог човека престонице знати за око 50 дана. За то време, медији нагађају ко би могао да седне у "врућу столицу".
"Блиц" тако данас пише да је пет најозбиљнијих кандидата за место градоначелника. Према наводима тог листа то су: Синиша Мали, досадашњи градоначелник, Зоран Радојичић, који је био први на листи СНС на локалним изборима у Београду, затим ту је и Ирена Вујовић, актуелна председница општине Савски венац, а која је била помоћница градоначелника.
Такође, на "Блицовој" листи је Александар Антић, министар енергетике и главни човек соцоијалиста у Београду. Мада, треба подсетити, да је лидер СПС Ивица Дачић јуче изјавио да градоначелник Београда неће бити из СПС-а.
Ту је још и Горан Весић, градски менаџер, који је и до сада био тик уз раме градоначелника Малог.
С друге стране, "Вечерње новости" пишу да је у игри за градоначелника "квартет". Према писању тог листа, напредњаци неће журити са избором првог човека престонице и одлуку ће донети пред крај истека законског рока.
"Квартет" који слови за градоначелника, према изворима овог листа, чине: Зоран Радојичић, Горан Весић, Ирена Вујовић, а на овој листи нашао се и Андреја Младеновић, заменик градоначелника Београда.
Према писању листа "Данас", за градоначелника ће бити изабран неко од првих 20 са СНС листе. Тај лист, међутим, истиче и да се незванично може чути и да ће доћи до реконструкције Владе те да би неки министри могли бити замењени именима са листе за београдске изборе. Ипак, о свему томе одлучиће Вучић, закључује "Данас".
Подсетимо, Градска изборна комисија јуче је саопштила коначне резултате избора за скупштину Београда, одржаних у недељу, а по којима је листа "Александар Вучић - Зато што волимо БГ" освојила највише гласова - 44,99.
Цензус су прешле и листе "Драган Ђилас - Београд одлучује, људи побеђују" са освојених 18,93 одсто, "Александар Шапић - Градоначелник" са 9,01 одсто као и листа "Ивица Дачић - СПС - Драган Марковић Палма - ЈС" са 6,13 одсто освојених гласова.
Како је наведено, изборна листа "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" освојила је 64 мандата за одборнике у Скупштини Београда, листа "Драган Ђилас - Београд одлучује, људи побеђују" 26 мандата, листа "Александар Шапић - Градоначелник" 11 мандата, а листа СПС-ЈС девет мандата.
Прочитајте ОВДЕ зашто је за београдске изборе било важно презиме од пет слова?
Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Агенција за борбу против корупције Србије објавила је да је градоначелник Београда Синиша Мали пријавио 29 некретнина. Међутим, у документацији достављеној на захтјев портала Пиштаљка, подаци о власништву су затамњени. 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА