Најновије

ШЕФ АМЕРИЧКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА ПОТВРДИО: Планирамо нове војне нападе на Сирију!

Директор Националне обавештајне заједнице САД Данијел Коутс потврдио је да Вашингтон разматра нове нападе на Сирију, који би оправдање нашли у исценираним нападима хемијским оружјем.

Американци планирају нове нападе у Сирији (Илустрација: Правда)

- Као што сте могли да видите и одговор америчког председника на прошлогодишњи напад, то је нешто око чега се и у овом тренутку воде озбиљне расправе, али опет, то је нешто што мора остати у оквиру тајних заседања, рекао је Коутс у уторак пред Комитетом америчког Сената, подсећајући на напад крстарећим ракетама на сиријски аеродром Шејрат који се догодио средином прошле године. Вашингтон пост је дан раније објавио да је Трампова администрација прошле недеље започела разматрање нових војних удара на Сирију. Иако је Пентагон пожурио да демантује ове тврдње, Коусово сведочење пред Комитетом сада је оповргло деманти Пентагона и потврдило да су припреме за нови амерички напад у Сирији заиста на столу у Белој кући.
Исценирани извештаји о наводним хемијским нападима у Источној Гути започели су практично истовремено са отпочињањем сиријске операције "Челик Дамаска", која за циљ има коначно ослобођање дуго година недодирљиве џихадистичке енклаве на истоку сиријске престонице. Ипак, снажно учешће руских снага, као и невероватна брзина којом Сиријска арапска армија напредује кроз "побуњеничку" територију, компликују америчке планове и није извесно да ли ће стратези Пентагона бити у стању да их доврше пре окончања операције "Челик Дамаска". Како тренутно стоје ствари на фронту у Источној Гути можете да погледате ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски стручњаци брзо су прикупили и анализирали остатке америчких кртсарећих ракета које су пале на Шејрат:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА