Најновије

ВОЈНА ШПИЈУНАЖА ПЕНТАГОНА: Русија и Кина се спремају за обарање наших сателита!

Директор Обавештајне управе Пентагона - генерал Роберт Ешли – изјавио је да Русија и Кина „раде на средствима за борбу против (америчких) сателита“.

Сателит (Фото: Јутјуб)

Нагласио је – наступивши и комитету Сената САД за одбрану - да то подразумева и њихово „онеспособљавање са земље“. И наставио:
„Обе земље знају у којој мери ми зависимо од космоса и раде на средствима којима ће моћи да нам се супротставе у космосу. Морамо рачунати и на нападе на наше сателите и на њихово  избацивање из функције без напада на сам сателит. И у Русији и у Кини су таква средства тренутно у фази конструкције“.
У истом комитету је говорио и Денијел Коутс, директор Националне обавештајне заједнице САД (координира деловање свих 16 америчких обавештајних мрежа).
Потврдио је сенаторима да и Москва и Пекинг „развијају своје шпијунске, комуникационе и навигационе могућности у космосу“:
„И Русија и Кина раде на космичком оружју да би смањиле ефикасност америчких и нама савезничких оружаних снага. Настоје и да посеју сумњу у војну надмоћ САД у космосу“.
Коутс је сенаторима рекао и да Вашингтон своје санкције против Русије може проширити већ наредне недеље.
Мада није навео никакав доказ да је тога уопште било, Коутс је рекао да САД нису успеле да се успешно супротставе руским сајбер-нападима „на офанзиван, а не само ан одбрамбени начин“.      
Додао је: „Руси су у томе постигли неке успехе, али не знам до које је то мере успех који су намеравали да постигну. Истина је да можемо да у парирању (руским нападима) постижемо више и на томе се ради“.
Коутс је признао да америчка шпијунажа не располаже никаквим доказима да се Русија спрема да утиче на америчке међуизборе за Конгрес САД који е се одржати на јесен:
„Засад не видимо никакве актиности те врсте са стране Русије, али ми знамо да настављају са својим злонамерним напорима. Једино не знамо у којој мери (на томе раде), када и где“.
Прочитајте ОВДЕ како Америка води мрежни рат против Србије?
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта каже Мирослав Лазански о ситуацији у Ирану, Русији, Америци, Украјини и Европи у 2018?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА