Најновије

НАСТАВЉА СЕ РАТ: Љимај одбрусио Ердогану: "Нико не сме да нам прети!"

Косовски вицепремијер и лидер Социјалдемократске иницијативе (НИСМА) Фатмир Љимај, оштро је реаговао на претње које је косовском премијеру Рамушу Харадинају упутио председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, преноси приштински медији.

Фатмир Љимај (Фото: Јутјуб)

Наводе да је Љимај на синоћњем скупу у Призрену казао да "нико не сме да прети влади и премијеру Косова, осим народа који му је дао мандат и који га и смањује и поставља".
- Ниједан лидер, ниједна земља, ма колико моћна била, не може да управља нама - рекао је Љимај.
Он тврди да је Харадинај приликом смене министра косовске полиције и шефа тајне службе "само примењивао закон" и да "председнику Турске треба да буде јасно да је Косово исказало пријатељсво према Турској, али да неће мењати пријатељство за вазалски однос".
Ердоган је јуче упозорио Харадинаја да ће морати да преузме одговорност за управљање ситуацијом са депортованим Турцима, пренео је приштински лист "Коха диторе".
Наведено је да је Ердоган у говору критиковао Харадинаја због отпуштања министра унутрашњих послова и шефа обавештајне агенције, и позвао људе на Косову да протестују против Харадинаја.
Ердоган је, такође, у говору Харадинаја назвао марионетом "чије конце повлаче други".
"Каријера премијера Косова ће се завршити", казао је Ердоган.
Он је у петак потврдио да су шеторица протераних припадника покрета Фатулаха Гулена, ухапшени на Косову и Метохији, у Турској, која их терети за тероризам. 
На Косову је пре три дана на мистериозан начин ухапшено шест турских држављана, под оптужбом да припадају покрету ФЕТО, верског вође Фетулаха Гулена који је оптужен да је одговоран за пуч с циљем  свргавања Ердоганове владе у лето 2016. 
Због ових хапшења, премијер Рамуш Харадинај сменио је министра унутрашњих послова, Флага Сефаја и шефа КИА, Дритон Гашија.
Прочитајте ОВДЕ зашто је Ердоган побеснео на Харадинаја?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ердоган: султан нове Турске.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА