Најновије

УЛТИМАТУМ ИХ СЛОМИО: Терористи Думе се предали Русима, ослобађају хиљаде заробљеника, двојица команданата одмах убијена (МАПА/ВИДЕО)

Дан након што им је Сиријска арапска армија издала ултиматум терористи Џаиш Ал Ислама пристали су да предају град Дума, у Источној Гути, и буду евакуисани на север Сирије. Они су склопили споразум са руским Центром за помирење по коме ће њихва крајња дестинацији бити град Јарабулус на северу Сирије.

САА (Фото: Јутјуб)

Терористи из Думе тражили су да буду пребачени у Дару или источни Каламун, због сукоба који имају са терористичким фракцијама на северу Сирије, али су на крају морали да попусте и пристану на евауацију на север Алепа.  Први у Думу ће ући припадници руске војне полиције и Центра за помирење како би надгледали спровођење споразума. За сада је око 1300 људи затражило евакуацију док је део терориста приста на помирење, предају оружја и останак у Думи. Они који буду евакуисани мораће да предају тешко наоружање, а код себе ће моћи да задрже лично наоружање.  САА је направила уступак тиме што ће их уместо у Идлиб пребацити у провинцију Алепо. Споразумом је договорено и ослобађање око 5000 сиријских војника и цивила које су терористи против њихове воље држали у Думи као живи штити од напада. Ово ће бити најмасовније ослобађање сиријских заробљеника од избијања рата у Сирији.

Одмах након склапања споразума у Думи су ликвидирана два команданта терориста. Реч је Абу Али Идри и Абу Омар Малијаху. Обојица су били задужени за набдевање и финансије терориста  и нејасно је ко их је убио. По једној верзији страдали су у руском ваздушном удару а по другој од стране својих људи. Није познато да ли ће њихова смрт на неки начин ометати спровођење споразума. Дума је била последње упориште терориста у Источној Гути. Шокантно признање америчког генерала прочитајте ОВДЕ
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тигрове снаге пред Думом.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА