Најновије

НЕМАЈУ ДИЛЕМУ: Вођа "делија" објаснио зашто су навијачи Звезде започели бојкот мечева (ВИДЕО)

Навијачи Звезде су пре неколико година покренули акцију у којој су позвали све навијачке групе у Србији, да се утакмице које су планиране за време ускршњих празника бојкотују док се дефинитивно не промени календар, како се не би играло на Велику суботу или на Ускрс.

Шавија (Фото: Јутјуб)

Било је ту неколико пута празних трибина, чак и бојкотованог Вечитог дербија уз празну Северну трибину, а углавном су акцију подржале и остале организоване навијачке групе у Србији.
Погледајте целу Звездину емисију посвећену ускршњим празницима и утицају који има на навијаче и клуб, где су говорили вођа Делија, тренер Милојевић, Матија Бећковић...
Коначно су навијачи и успели у тој борби и утакмице се више не играју на Велику Суботу, већ су тог викенда када је највећи хришћански празник, померене на четвртак. Тако је било и ове године, а један од вођа навијача Звезде - Владимир Шавија, објаснио је и разлоге те акције Делија и борбе да се утакмице не играју на велики празник.
- Идеја је кренула у оном моменту када смо желели код нас самих да подигнемо свест за то српство, које је изражено на нашој трибини. А сви знамо да српство без православља и нема такву тежину какву би требало да има.
- Увели смо славу Светог Симеона Мироточивог и први следећи корак је био да бар на неки начин када је то потребно, два пута годишње, када су велики празници, да се не играју утакмице, да људи буду код куће са породицом.
- Утакмица сама по себи носи неку страст и емоцију, увек када је Васкрс буде и пред крај првенства, па ту буде и тензије и то је нешто што, па би то људе склонило од тог мира, који би у то време требало да буде код свих нас. Зато смо дошли на идеју да тражимо за Васкрс да се не играју утакмице, да будемо код куће са породицама, после тога, када прође празник да се вратимо спортским победама - поручио је Владимир Шавија.
Неколико пута су се одигравале утакмице где ми нисмо присуствовали, ширили смо транспаренте, "Христос Васкрсе", "Ваистину Васкрсе'', било је то неколико пута против Војводине, па су полако почеле да прихватају и друге групе, и на крају смо дошли до тога да је Савез прихватио тај захтев навијача.
- Без религије и православља, ни спорт није оно што треба да буде - чиста емоција. И навијачи треба то да практијују, да би се анулирало све оно лоше везано за навијаче. Навијачи имају много позитивних акција, од давања крви, прикупљања помоћи за Косово и Метохију и све долази од дизања те свести. Свест треба да надјача те резултатске ствари, резултати ће сами по себи доћи. Ништа не значи тих неколико дана горе-доле, важна је порука која се шаље - констатовао је легендарни вођа Делија. Погледајте ОВДЕ како је Рус нокаутирао Британца у петој рунди! 
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Владимир Шавија диже Маракану на ноге
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА