Најновије

Јулија Скрипаљ: Не желим услуге руске амбасаде

Ћерка бившег руског контрашпијуна Сергеја Скрипаља, Јулија Скрипаљ, која је прошлог месеца заједно са оцем отрована у Британији, саопштила је данас да не жели понуђене услуге руске амбасаде у Лондону, а то саопштење је, у њено име, издала британска полиција.

Јулија Скрипаљ (Фото: Фејсбук)

Јулија Скрипаљ је у саопштењу навела да је њен отац и даље озбиљно болестан и да она још осећа последице напада нервним гасом, преноси Ројтерс.

"Имам приступа пријатељима и породици и знам да су ми моји контакти у руској амбасади љубазно понудили помоћ на било који начин. За сада, не желим да користим њихове услуге, али ако се предомислим, знам кога треба да контактирам", навела је Јулија Скрипаљ.

Она је рекла и да је у болници у енглеском граду Солзберију, из које је у понедељак отпуштена, "лечена са очитом клиничком стручношћу и изузетном љубазношћу".

Напоменула је да још није довољно јака да би медијима могла да да изјаву и навела да се коментари њене рођаке руским медијима не могу сматрати њеним нити коментарима њеног оца.

"Захваљујујем рођаки Викторији што брине за нас, али је молим да ме не посећује и да не покушава да ме контактира, за сада", наводи се у саопштењу Јулике Скрипаљ.

Руска амбасада у Лондону је претходно саопштила да јој није одобрен конзуларни приступ Јулији Скрипаљ.

Амбасада је најавија да ће "тражити састанак с Јулијом и Сергејем Скрипаљем, чија ситуација све више подсећа на присилно заробљеништво или ускраћивање слободе", пренео је АП.

Болница у Солзберију, у коју су Јулија и Сергеј Скрипаљ пребачени на лечење након што су 4. марта нађени у бесвесном стању на клупи у том енглеском граду, саопштила је јуче да је Јулија Скрипаљ отпуштена из болнице, док је њен отац задржан на лечењу.

Саопштено је само да је она пребачена на "безбедну локацију", без прецизирања где тачно.

Руска амбасада у Лондону саопштила је јуче да ће било какво премештање Сергеја и Јулије Скрипаљ на тајну локацију сматрати отмицом својих држављана.

Истовремено, амбасада је честитала на опоравку Јулији Скрипаљ, али је напоменула да јој је потребан "хитан доказ да оно што јој се чини, чини се њеном слободном вољом".

Британија оптужује Русију да је Скрипаља отровала нервним агенсом развијеним у време Совјетског Савеза, док Русија негира било какву умешаност у тровање, које је изазвало дипломатску кризу између Москве и Запада. Прочитајте ОВДЕ изјаву Емира Кустурице након претње Доналда Трампа упућене Русији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Ево како је Жириновски данас исмевао Доналда Трампа у Државној Думи Руске Федерације
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА