Најновије

БРИТАНСКИ ЛИСТ ОСУО ПАЉБУ ПО ВОЈСЦИ: Французи у Сирији засенили наше старе, депресивне бродове и авионе!

Велика Британија нема бродове који могу да лансирају крстареће ракете, а авиони који су гађали Сирију стари су 38 година и “пензионишу” се следеће године, пише Дејли Мејл коментаришући занемарљиву улогу Уједињеног Краљевства у нападу на Сирију.

Британски бродови (Фото: Јутјуб)

“Депресивни асортиман” старих бродова и борбених авиона је, како тврде у британском листу, разлог зашто се њихова земља нашла у подређеној улози, чак и у односу на Француску, испаливши “само” осам  "Storm Shadow" ракета.

Разарач Краљевске морнарице “Dankan” пружао је подршку француском броду “Langvedok” који је дејствовао, док је једна британска фрегата, вредна преко милијарду евра, једноставно напустила позицију.

На овом пловилу је, како се наводи, осстављен простор за лансере ракета, али нису уграђени због високе цене, остављајући морнарицу без овог оруђа све до 2025, када стижу нове фрегате.

Док су четири француска брода дејствовала, разарач “Dankan” је југоисточно од Кипра покривао ваздушни простор у случају напада руске авијације.

Једини начин за британску војску да погоди циљеве били су авиони “торнадо” који су у службу ушли 1979. године. Њих су штитила четири ловца типа “tajfun” који не могу да носе крстареће ракете јер је, такође из финансијских разлога, обустављен њихов ремонт.

Једине речи хвале биле су упућене обавештајним службама, које су, како се наводи, дошле до велике већине података коришћених током напада. Такође се спекулише да је сиријске, али и руске одбрамбене системе електронски ометао шпијунски авион “Rivet Joint“. Неименовани извор из војске наводе да је управо акција у Сирији показала да Француска жели да буде десна рука Америке после Брегзита. Погледајте ОВДЕ како су руски војни бродови на путу за Сирију прошли кроз Босфор. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Ево како је изгледало бомбардовање Сирије
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА