Најновије

ОВО ЈЕ СУПЕРХЕРОЈ СИРИЈЕ: Поручник Хасан је оборио 16 америчких томахавка (ФОТО)

После ваздушних удара САД, Велике Британије и Француске, Сирија слави поручника Хасана ал Џурефа!

Поручник Хасан (Фото: Приватна архива)

Овај млади човек је пре седам година, док крвави рат у Сирији још није почео, вероватно играо игрице на компјутеру, где се суочавао са непријатељем. 
Сада, у униформи војске Сиријске Арапске Републике, у редовима против-ваздушне одбране, он ратује са стварним непријатељем. После напада америчке коалиције, Хасан је за 24 часа постао суперхерој Сиријаца, јер је заједно са својим ратним друговима оборио 16 непријатељских крстарећих ракета, усмерених на аеродром Ал-Думаир, базу Монте Касјун и објекте у местима Рухаиб и Кисвах. 
Сиријски систем ваздушне одбране, произведен у Совјетском Савезу, оборио је 71 од 103 крстареће ракете, које су испалили САД и њихови савезници, изјавио је данас генерал-пуковник руске војске Сергеј Рудској.
Рудској је рекао да нема жртава ноћашњег ваздушног удара и да су сиријски војни објекти, који су били мета САД, Британије и Француске, претрпели само мању штету, преноси АП.
Он је навео да би Русија могла да размотри сандбевање Сирије и других земаља ракетним системима С-300, наводи Ројтерс.
Сиријски председник Башар ел Асад оценио је да су напади западних земаља у Сирији пропраћени кампањом "лажи" и дезинформација у Савету безбедности УН.
Асад, који је јуче разговарао с групом руских политичара у посети Сирији, рекао је да су САД, Велика Британија и Француска, које су спровеле нападе, водиле кампању "лажи и дезинформација" против Русије и Сирије, јавила је агенција АП.
Пентагон је саопштио да ниједна ракета, од 105, колико су лансирале САД, Француска и Велика Британија није оборена изнад Сирије, демантујући наводе сиријске и руске владе.
Директор Генералштаба здружених оружаних снага САД, генерал потпуковник Кенет Мекензи рекао је да сиријска противваздушна одбрана није деловала ни по ракетама ни по авионима који су били укључени у синоћњи напад, преноси АП.
Међутим, на твитовима се виде остаци британске крстареће ракете "сторм шедоу" (олујна сенка).
Руски извори су јавили да су Британци и Французи испалили око 30 крстарећих пројектила, а да су Сиријци оборили све до последње.
Зашто је Трамп одлучио да нападне Асада баш сада и чему је послужила војна интервенција прочитајте ОВДЕ.
Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Америчко министарство одбране показало је како су лансиране ракете Томахавк током напада на Сирију.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА