Најновије

ЈОКИЋ И БЈЕЛИЦА КАО ДЕО ИСТОРИЈЕ: Мења се НБА плеј-оф због меча Денвер - Минесота?! (ВИДЕО)

Спектакуларан је био последњи меч Денвера у овој НБА сезони. Тај дуел са Минесотом, решен тек после продужетка, не само да је одлучио који ће од ова два тима у плеј-оф, већ је због њега почело са озбиљним размишљањима челних људи најјаче лиге на свету - о промени начина пласмана у доигравање.

Кошаркашка лопта НБА (Фото: pixabay.com)

Наиме, у ноћи између среде и четвртка минуле недеље, Минесота, чији је члан српски репрезентативац Немања Бјелица и Денвер, за који игра наш Никола Јокић, одлучивали су у директном дуелу ко ће бити осми у Западној конференцији. Победника је чекао наставак сезоне, пораженог одлазак на превремени одмор и... уобичајених 48 минута игре није било довољно. После продужетка, Минесота је пред својом публиком тријумфовала са 112:106 и тако први пут после 14 година чекања ушла у доигравање. Гостујућим Нагетсима није било довољно 35 поена 23-годишњег Јокића...
Говорећи о великом интересовању које је та утакмица изазвала, комесар НБА лиге Адам Силвер се осврнуо и на могућност измене правила о пласман у плеј-оф - увођењем "бараж" мечева.
"Свакако да овај догађај (у Минеаполису) отвара могућности да конкретизујемо неке планове, попут "плеј-ин" формата", рекао је Силвер, а преноси ЕСПН.
Шта је плеј-ин? У најкраћем, "бараж", у нешто прошеринијој форми "победиш - и у доигравању си".
Сличне ствари постоје у америчкој колеџ кошарци, када се бараж-дуелима одређују 16. носиоци, као и два последња места у доигравању.
Амерички медији спекулишу да би бараж у реформисаном плеј-офу заправо била једна утакмица између осмог и деветог тима у конференцији, баш као што је сада био случај са Минесотом и Денвером.
Међутим, не треба заборавити ни податак који смо вам раније јавили, о могућој великој промени плеј-офа, по којој би 16 најбољих тимова из обе конференције прошли у доигравање јер су међу осам најуспешнијих у својом конференцијама, али се тада не би играло "одвојено" - на Западу и Истоку, већ би укупни први носилац играо са шеснаестим, други са 15., трећи са 14. и тако редом. Уколико би до тога дошло, онда би се можда увео и бараж, у виду "плеј-ин" меча који би, дуелом шеснаестопласиране и седамнаестопласиране НБА екипе, одлучивао ко је, заправо, последњи учесник плеј-офа.
Јокић ушао у историју НБА оборивши рекорд који нико пре њега од неамеричких играча није успео! Више о томе сазнајте ОВДЕ.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рекорд каријере Николе Јокића
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА