Најновије

О ЧЕМУ СЕ ОВДЕ РАДИ?! Руси тврде да сиријска авиобаза Шаират није нападнута, а сиријска војска тврди да јесте! (ВИДЕО)

Неименовани извор у Министарству одбране Русије негирао је да је ноћас била нападнута сиријска авиобаза Шаират, јавила је агенција „Интерфакс“. Међутим, извор у сиријској војсци је потврдио да је било напада. За сада нема званичне потврде инцидента.

Бомбардовање Хомса (Фото: Јутјуб)

„Аеродром нормално ради. Није било никаквих напада ноћас“ рекао је неименовани извор.
„Средства ПВО која покривају аеродром нису радила ноћас“, додао је саговорник агенције.
Раније су арапски медији јавили да су средства ПВО сиријске војске одбила два ракетна напада која су била нанета по војном аеродрому Шаирот у провинцији Хомс и Думеир, 50 км северно од Дамаска. Како је саопштио извор телевизији Al Ekhbariya у команди Оружаних снага републике, сиријска војска је оборила шест мета изнад Шаирата и још три ракете у близини Думеира.

Према информацијама портала Al Masdar, две авиобазе су напали израелски авиони из ваздушног простора Либана. То међутим не потврђује званични Дамаск. 
Телевизија Sky News Arabia, позивајући се на очевице саопштила је да су се током ноћи у долини Бека на истоку Либана, са сиријске стране, чуле експлозије. Могуће је да је напад био изведен по позицијама шиитског покрета „Хезболах“ кои ратује на страни Дамаска.

Телевизија Al Manar је јавила да је израелска авијација интензивно летела на Голанској висоравни. Према њиховим информацијама, израелска команда је у тај регион пребацила појачање у људству и оклопној техници за случај да сиријска војска одговори на ракетне ударе.
Два руска ратна брода натоварена војним возилима примећена су на рути ка Сирији, након што су у суботу САД, Велика Британија и Француска извеле ракетни напад у тој земљи. Снимак и фотографије тих руских бродова можете погледати ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како САА пробија одбрану џихадиста у централној Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА