Најновије

ОВАЈ ЧОВЕК НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ШОКИРА СВЕТ: Нећете веровати какав је сада потез повукао Емануел Макрон према Сирији!

Француски председник Емануел Макрон изјавио је да ће Француска издвојити 50 милиона евра на име хитне хуманитарне помоћи Сирији, а то је рекао после састанка са групом невладиних организација у Паризу.

Емануел Макрон (Фото: Синхуа)

- Окупио сам НВО које раде на терену у Сирији. Суочена с хуманитарном ситуацијом, Француска успоставља хитан програм од 50 милиона евра - навео је Макрон у понедељак увече на свом званичном налогу на Твитеру.
Та средства ће бити упућена невладиним организацијама и агенцијама УН које раде на терену у Сирији, укључујући канцеларију УН за хуманитарна питања, саопштила је Јелисејска палата, преноси Ројтерс.
Око 20-ак невладиних организација учествовало је на састанку с Макроном у Јелисејској палати, међу којима су и Црвени крст и Кер (Царе).
Према проценама УН, хуманитарна помоћ је у Сирији потребна за око 13 милиона људи, међу којима шест милиона деце.
Уједињене нације су у четвртак саопштиле да се надају да ће сакупити помоћ за најмање 100.000 Сиријаца којима је помоћ очајнички потребна након што је вишемесечним борбама окончана опсада Источне Гуте, која је годинама трајала.
Руси изнели прецизну статистику учинка сиријских ПВО система у ноћи напада Американаца и њених савезника. Више о томе прочитајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА