Најновије

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ И АЛЕКСАНДАР СОРОШ ПОРУЧИЛИ: Сорошев Фонд за јачање демократских процеса у Србији

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са замеником председавајућег Фондације за отворено друштво Александром Сорошем, који је изразио спремност за још већу подршку реформама, јачању капацитета државних институција и демократских процеса у Србији.

Александар Вучић и Александар Сорош (Фото: Јутјуб)

Вучић и Сорош разговарали су о напретку Србије у европским интеграцијама, подизању предузетничког духа и унапређењу положаја Рома у Србији.
Фондација за отворено друштво је спремна да помогне колико год је у њеној моћи у унапређењу положаја Рома у Србији, што би у великој мери допринело и њиховом већем учешћу у јавном животу, саопштила је Прес служба председника Србије.
Тема разговора било је и унапређење и коришћење потенцијала ромске заједнице у области развоја предузетништва, у чему ће помоћ пружити како локална заједница у којој живе, тако и цела Србија.
„Србија има прилику да искористи европске и националне ресурсе да унапреди положај најугроженијих грађана Србије, међу којима су и Роми“, истакао је Сорош.
Двојица саговорника разговарали су и о позитивном аспекту живота и стваралаштва Рома у Србији, а то су свакако њихова култура и уметност.
Фондација је недавно покренула Европски ромски институт за уметност и културу у Берлину, а Србија разматра могућност отварања огранка Института у Београду.
Вучић је захвалио Фондацији на залагању да седиште иницијативе „Интеграција Рома 2020“, коју води Савет за регионалну сарадњу, буде у Београду под покровитељством Владе Србије и изразио очекивање да сарадња са овом регионалном иницијативом буде још плодотворнија.
Састанку су присуствовали чланица борда Ромског програма Соња Лихт, директор Одељења за ромске иницијативе Фондације за отворено друштво у Будимпешти Жељко Јовановић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак и менаџерка Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва (СИПРУ) Драгана Јовановић. Жак Ширак је 2001. године доделио Асаду орден Легије части, сада је Асад одлучио да врати орден Француској, прочитајте ОВДЕ шта је том приликом изјавио. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Гостовање Народног посланика са Косова и Метохије, Славише Ристића, у емисији "РасПравда"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА