Најновије

ЛАЗАНСКИ: Ево који је прави разлог што С. Кореја затвара свој нуклеарни полигон!

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун објавио је да његова земља прекида тестирање нуклеарног оружја и интерконтиненталних балистичких пројектила.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

Пише: Мирослав Лазански
Несумњиво велика вест и добар предзнак за могући састанак Ким Џонг Уна и Доналда Трампа. Добар почетак мирније атмосфере и безбедносне релаксације на Корејском полуострву, чему треба да доведе и скори сусрет Ким Џонг Уна са његовим јужнокорејским колегом, председником Мун Џае Ином. Директна телефонска линија између двојице председника већ је успостављена.
Хоће ли, дакле, сада све на релацији Северна Кореја – САД ићи глатко и брзо, могу ли се очекивати и спектакуларни резултати могућег самита Доналда Трампа и Ким Џонг Уна? Почетну еуфорију треба ипак пригушити, неће напредак у односима САД – Северна Кореја ићи тако лако. Много је разлога за одређени скептицизам.
Северна Кореја затвара свој нуклеарни полигон „Пунгери”, пре свега, зато јер је пре неколико месеци дошло до велике хаварије на том полигону, огромна планина, испод које су у специјалним тунелима тестиране атомске и хидрогенске бомбе, једноставно се урушила, па је процес тестирања морао и због тога да буде заустављен. Бомба за коју се процењивало да ће имати снагу експлозије 12 килотона експлодирала је испод земље снагом од 15 килотона. И оде полигон.
Прочитајте ОВДЕ шта су Руси поручили Американцима због ове Кимове одлуке.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А шта је Лазански рекао ново о рату у Сирији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА