Најновије

МОСКВА ВАШИНГТОНУ: Никаквих једностраних гаранција Русија неће давати!

Русија Сједињеним Америчким Државама неће једнострано давати гаранције да се неће мешати у изборе, изјавио је специјални представник руског председника за питања међународне сарадње у области информационе безбедности Андреј Крутских.

Москва (Фото: РИА Новости)

Он је тим речима прокоментарисао недавну изјаву америчког амбасадора у Русији Џона Хантсмана да ће Вашингтон покренути преговоре са Москвом о питању сајбер-безбедности у случају да Москва престане да се меша у америчке изборе.

„Ако Хантсман озбиљно очекује од Русије било какве гаранције, онда је промашио читаву земљу. Никаквих једностраних гаранција Русија неће давати, нити ће признавати било какву кривицу за инциденте који јој се приписују“, рекао је он у интервјуу за лист „Комерсант“.

Крутских је нагласио да је званична Москва у више наврата саопштавала да нема намеру да се меша у било какве унутарполитичке процесе у другим земљама, самим тим ни у изборе у САД. „Русија је спремна да разговара о било каквим мерама које би резултирале стабилизацијом ситуације у којој се налазе билатерални односи двеју земаља“, рекао је он.

„Према подацима америчких медија, САД су се најмање 85 пута озбиљно мешале у унутарполитичка питања других земаља. Исто тако се Америка мешала и у руске политичке процесе. Ако икад буде било потребно давати гаранције, онда оне морају бити обостране, или пак универзалне о правилима понашања, што Русија предлаже већ дужи низ година“, закључује Крутских. Прочитајте ОВДЕ какве последице ће по Србе са севера Косова и Метохије имати најновије примењивање Бриселског споразума. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Руска армија улази у последње упориште терориста у источној Гути
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА