Најновије

''ХРВАТСКА ЈЕ ЧЛАНИЦА ЕУ, А СРБИЈА ЈЕ МАЛА ЗЕМЉА'': Вучић o санкцијама Вулину

Председник Александар Вучић рекао је да је реакција Хрватске када је забранила министру одбране Александру Вулину да уђе у ту земљу била исхитрена и нервозна, као и да је не разуме. Истакао је да ће Србија реаговати реципрочним мерама, а одлуку о томе ће донети Влада.

Вучић (Фото: Синхуа)

Александар Вучић је навео да је разумео да је забрана уласка министра Вулина у Хрватску донета због његових изјава. "Волео бих да то није случај, да неко у ЕУ уводи вербални деликт и да просуђује да ли му се допада нечије мишљење или не", рекао је Вучић. Истакао је да није рекао ниједну лошу ни увредљиву реч, па неће ни сада. "Та реакција је била исхитрена и нервозна и не разумем је", навео је Вучић. Нагласио је да ће Србија реаговати реципрочним мерама, а одлуку о томе каквим мерама донеће Влада. Навео је да има утисак као да се Србима брани да говоре о највећем стартишту на просторима бивше Југославије. "Ако Срби не могу да посете своја стратишта онда ћемо ми разматрати неке друге предлоге да у Србији попишемо, то нисмо били у стању од Другог светског рата, жртве Јадовна, Пребиловаца, Голубњаче, Јасеновца и да овде направимо музеје који би говорили о страдању српског становништва", рекао је Вучић. Не бежимо да говоримо и о злочинима које су наши пропадници починили и по томе се разликујемо од других, додао је Вучић.

"Не очекујем реакцију ЕУ због истицања заставе"

Председник Александар Вучић изјавиo je да не очекује реакцију ЕУ поводом истицања заставе са усташким поздравом "За дом спремни" у Јасеновцу. "Не очекујем реакцију. Не постоји ниједна земља где могу да се истичу слике Адолфа Хитлера, а да не будете кажњени. Овде је могуће да се то ради", рекао је Вучић новинарима после пријема поводом Дана Војске Србије. Хрватска је чланица ЕУ, додао је Вучић, а Србија је мала земља која покушава да буде у Европи. "Али је ваљда крива што је непокорна и слободарска па свако мисли да може да ради шта хоће", додао је Вучић. Истакао је да су ти симболи имали смисла јер су били против Срба и шта под том заставом радило Србима – а убијани су и маљем и ножем и куршомом. "Јасеновац је највеће стратиште којег су се и немачки нацисти стидели. Неки се нажалост данас не стиде", поручио је Вучић, нагласивши да никад нема осуде усташког покрета, већ само усташког злочина. Зашто нас Вучић понижава пред Немачком, сазнајте ОВДЕ. Извор: Танјуг/РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта Хрвати мисле о Вучићу?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА