Најновије

ВУЧИЋ НИЈЕ СИГУРАН ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ПОЗВАН НА ИНАУГУРАЦИЈУ РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА?! Ево шта је рекао новинарима!

Председник Вучић изјавио је да досад није добио позивницу за инаугурацију руског председника Владимира Путина, али није искључио могућност да се то догоди.

Вучић и Путин (Фото: kremlin.ru)

"Можда добијем позив за дан-два, видећемо, још не знам. Да сачекамо још који дан да видимо да ли ће Србија добити званичан позив. Ми имамо одличне односе са Руском Федерацјом. Желимо да имамо још боље", рекао је Вучић.

Приметио је, међутим, да је мало лидера у свету, изузев турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, који су, попут њега, имали толико састанака са Путином, и нагласио да је Србија независна земља.

"Независна после много година и у доношењу својих одлука. Да будете независни у свему томе потребна вам је много снажнија економија, потребно вам је много снажније руиководство него што смо имали. Потребно вам је да издржите многе ствари у међународној арени које није једноставно издржати", објаснио је Вучић.

За ту врсту поштовања, приметио је, треба показати и већу врсту одговорности и већи степен озбиљности, али и издржати многе ствари које иначе не бисте морали.

"Али, то је избор Србије. Избор Србије је њен пут ка ЕУ и њено пријатељство са Русијом, Кином и Турском и да никоме не дозволи да се у то меша. И да не уведе санкције Руској Федерацији. Избор Србије је да буде војно неутрална", каже председник Србије.

Зато, додао је Вучић, Србија мора да јача и у војном смислу, а да ли су сви увек задовољни, прокоментарисао је, и закључио да су сви увек помало незадовољни.

Али, то је најбољи доказ да водимо најбољу политику у интересу Србије, рекао је Вучић, уз опаску да његов посао није да се било коме додворава, већ да проналази најбоље решење за наше грађане.

"Ја се и даље надам скорашњем позиву, а да ли ће га бити видећемо. Не могу да кажем да очекујем, надам се (Путиновом позиву). Ових дана ћемо имати потврду или негацију овог што сам рекао", закључио је Вучић. Вучић: "Нећемо у НАТО, водимо своју политику"

Председник Вучић поновио је да Србија нема никавих аспирација за улазак у било какве војне савезе, па ни у НАТО, те да сматра да је политика коју данас водимо најбоља и најсигурнија за Србију.

Вучић је то рекао одговарајући на питања новинара у вези са представљеном Охридском групом за подршку Македонији на евоатлантском путу, коју чине бивши званичници и дипломате ЕУ и НАТО, и додао да им и не треба та група и да је довољно да се њихови грађани тако изјасне.

"Србија нема никавих аспирација за улазак у било какве војне савезе па ни у НАТО. Ако нека друга власт и нека друга влада буде желела то да уради, сасвим сам сигуран да им никаква група неће бити потребна. А, што се мене тиче не мислим да је то пут Србије и да је то најбољи пут Србије", рекао је Вучић. Председник Србије Александар Вучић најавио је значајне промене у војсци и полицији, више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Овако је изгледала прошла инаугурација руског председника
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА