Најновије

ШИПТАРИ СЕ САД КАЈУ ЗБОГ ХАПШЕЊА ЂУРИЋА: Дипломатски гледано, Косово је изгубило

Оно што је уследило након хапшења Марка Ђурића и његово повлачење са лисицама по центру Приштине нанело је штету Косову, пише приштински портал ГазетаЕxпрес.

Хапшење Ђурића (Фото: Јутјуб)

Иако би, како се наводи, многи могли бити задовољни што је шеф владине Канцеларије за Ким, Марко Ђурић, са лисицима на рукама проведен приштинским улицама, “дипломатски гледано, Косово је изгубило”.
Портал тврди да, иако је Канцеларија Владе Србије “формирана са задатком да провоцира Косово”, хапшење Ђурића привукло је пажњу међународних званичника ЕУ, попут америчког дипломате Метјуа Палмера, који се са њим састао јуче у Београду и европске званичнице Анђелине Ајхорст, која је два дана провела у Приштини. 
Да је Приштина изгубила хапшењем Ђурића, потврдила је и Ајхорст, која је осврнувши се на недавне догађаје у Митровици и Приштини изнела низ критика на рачун приштинских власти и оценила да је живот главног преговарача Београда у бриселском дијалогу био у опасности. 
"Посебан нагласак је дала наставку дијалога Београда и Приштине, уз посредовање ЕУ, и недавним догађајима у Митровици, што је угрозило сигурност главног преговарача Србије и многих људи који живе и раде на северу", пише Еxпрес позивајући се на саопштење Ајхорстове. 
Ђурић је, наводи се даље, добио и пажњу америчког дипломате Метјуа Палмера, који је посетио И Приштину. 
“Обично америчке дипломате, када долазе у регион, почну своју посету из Приштине. Али јуче се десило супротно. Заменик помоћника државног секретара Матју Палмер први пут је дошао прво у Београд”, наводи портал.  Нову усташку провокација са мапом НДХ у Шкотској погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА