Најновије

ДВЕ ОСОБЕ ПРИВЕДЕНЕ НА ПРОТЕСТУ У БЕОГРАДУ: Викали "Ђорђевићу лопове"!

У Београду је у подне почео протест УГС "Независност" и Савеза самосталних синдиката Србије под слоганом "Да плате устану, а млади остану". Међутим, како преноси Н1, према незваничним информацијама двоје активиста који су добацивали министру рада и запошљавања Зорану Ђорђевићу, који је такође био на протесту, је приведено.

Протест (Фото: sindikat.rs)

Синдикати кажу да је на протесту око 5.000 људи, док је незванична процена полиције око 2.000. На протесту се догодио мањи инцидент.

Када је министар рада Зоран Ђорђевић стао да да изјаву новинарима, активисти Левог самита Србије су му узвикивали "Лопови лопови", "Колика ти је плата Ђорђевићу", "Ђорђевићу лопове"...

Да је дошло до инцидента кажу и у Покрету "Не давимо Београд", који је саопштио да је полиција је привела двоје људи, укључујући и њиховог активисту, због "вербалног напада" на министра рада.

Два репрезентативна синдиката која су организовала протест у својим захтевима наводе квалитетнија и безбеднија нова радна места, заустављање нетранспарентне распродаје ресурса, повећање зарада, независност судства, борбу против корупције, приступ јавним информацијама, независне медије и измену Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

Прочитајте ОВДЕ како је Дачић данас одговорио Пленковићу на поруку да нисмо исти.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Синдикални протести

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА