Најновије

"Немамо појма да ли је Иран прекршио нуклеарни споразум..."

Међународна агенција за нуклеарну енергију (ИАЕА) саопштила је да верује да је Иран координисао нуклеарни војни програм пре 2003, али није пронашао кредибилне индикације за тако нешто након 2009. године.

Иранске ракете (Фото: Јутјуб)

Документа су била фокусирана на иранске активности пре 2003. године и нису пружила било какве експлицитне доказе да је Иран прекршио нукларни споразум са међународном заједницом постигнут 2015. године, пренео је АП.

Данашња процена ИАЕА не помиње тврдње које је синоћ изнео израелски премијер Бењамин Нетанијаху, али је наведено да је у извештају из 2015. борда гувернера проглашено да је разматрање овог питања завршено. Нетанијаху је синоћ изјавио да је његова влада дошла до „пола тоне” тајних иранских докумената који показују да је Техеран имао програм нуклеарног наоружања.

Он је то назвао „великим обавештајним достигнућем” и тврди да та документа показују да је Иран лагао у вези са својим нуклеарним амбицијама пре него што је 2015. године потписао нуклеарни споразум са светским силама. С друге стране, Иран негира да је икада тежио да се опскрби нуклеарним оружјем. 

Прочитајте ОВДЕ ко каже Нетанијахуу да је окорели лажов?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А шта каже Нетанијаху о иранском нуклеарном програму?

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА