Најновије

ОТКРИВЕНО ШТА РУСИ КРИЈУ: Ово је оружје које је вршило атентате на вође побуњеника у Сирији (ФОТО/ ВИДЕО)

Нова фотографија руског тактичког дрона Корсар је подстакла гласине о његовој борбеној употреби у сиријском сукобу.

Руски дрон (Фото: РИА)

Два тактичка дрона Корсар су приказана 26. априла током пробе војне параде која ће бити одржана 9. маја у Москви. Војна парада 9. маја (познат као Дан победе у Русији) на Црвеном тргу ће означити 73. годишњицу победе Совјетског Савеза над нацистичком Немачком у Великом отаџбинском рату 1941-1945. године.

Корсар је развијен од стране руске компаније за истраживање и развој Lutch, која је део AD Vega Radio Engineering Corporation. Како преносе руски медији: Овај дрон има борбени радијус од 200 км и тежак је 200 кг. Дрон може спроводити извиђачке и нападачке мисије.

Може носити разне вођене и невођене ракете, укључујући антитенковске вођене ракете Атака, као и вишенаменске ракетне гранате. Атака ракета се може користити против оклопних и неоклопних мета, као и зграда и бункера у домету и до 6 км.

Слика једног од приказаних дронова се може видети изнад. Ова фотографија је одмах изазвала гласине да је овај Корсар (број репа #23) учествовао у руској војној операцији у Сирији. Овај дрон има 10 црвених стартова. У суштини, црвени старт означава 10 борбених летова које су спровели авиони. Дакле, овај дрон је спровео најмање 100 борбених летова.

Према речима неких медијских активиста, ово може објаснити поновљене извештаје о неким чудним “ракетним ударима“ на мете милитаната у сиријским провинцијама Латакиа, Алепо и Идлиб. Ови “мистериозни“ ракетни удари се често приписују неидентификованим авионима или чак руској морнарици (поновљени непотврђени извештаји о ударима Калибр ракете на разне мете).

Порошенко објавио почетак војне операције која ће трајати до „ослобађања Донбаса и Крима“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА