Најновије

АМЕРИ НАСТАВЉАЈУ ДА ПОМАЖУ ТЕРОРИСТЕ: Дали Израелцима зелено светло да убију Касема Солејманија, великог борца против ИД!

САД су дале Израелу зелено светло да убије генерала Касема Солејманија, команданта иностраних снага Иранске револуционарне гарде, снага Кудс, извештава кувајтски лист Ал-Јарида. Наводно постоји америчко-израелски договор да је Солејмани "претња за обе земље и интересе у региону".

Генерал Касем Солејмани (Фото: Јутјуб)

Према извештају, наводно је тачна тврдња Вашингтона да је дао зелено светло да се убије ирански генерал три године након што су САД спречиле израелски покушај да га убију близу Дамаска.

Американци су наводно упозорили Техеран о могућем атентату и о томе како Израелци гледају сваки корак Солејманија. Новине тврде да би и ирански командант у Сирији, Мохамад Реда Фалах Задех, такође "могао бити мета" израелског напада.

Израел је више пута изразио забринутост због наводног иранског војног присуства у Сирији и тврдио да Исламска држава гради базу у земљи. Иран је доследно порекао да има војно присуство у Сирији, али је признао да шаље војне саветнике да помогну Дамаску да се бори против тероризма.

Када ће се и где састати Доналд Трамп и Ким Џонг Ун сазнајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Касем Солејмани у Алепу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА