Најновије

МА, КАКВА ВУЛИНОВА ТЕТКА, МАЈКА МАЈЕ ГОЈКОВИЋ ЈЕ ПОБЕДИЛА! 3 стана, 4 куће, зграде, воћњаци, виногради...

Маја Гојковић је једна од оних политичарки која има "вештине" да преживи све политичке бродоломе и опет остане у политици. Е, сад, у којој странци више није ни битно, јер после младе радикалке "прошла је сито и решето." Да је Маја све ове године пажљиво бринула да обезбеди себе и чланове своје породице, најбоље показује имовинска карта породице Гојковић.

Маја Гојковић (Фото: Јутјуб)

Мрежа за истраживање криминала и корупције КРИК објавила је имовину председнице Народне скупштине Србије.

Гојковићи поседују пет станова у центру Новог Сада вредних око пола милиона евра, а у њиховом поседу била су још три стана у истом граду. Власници су и две куће и других некретнина.

Интересантно је то да мајка Маје Гојковић поседује више некретнина од ћерке. Наиме, на име Славке Гојковић води се три стана у Новом Саду, четири куће од којих три нису легализоване.

Такође, Славка Гојковић поседује и гаражу, три помоћна објекта од којих један није легализован, земљиште, њиве, винограде, воћњаке, шуму и две зграде од којих једна није легализована. Дакле, Славка Гојковић у свом поседу што се тиче кућа и зграда, има 746 метара квадратних.

Маја Гојковић у Београду користи стан који изнајмљује за око 300 евра месечно које добија из буџета, показују подаци у уговору чију копију поседује КРИК. Стан изнајмљује од Александра Становића, директора предузећа "Енергопројект Нискоградња" и бившег члана Надзорног одбора фирме "Интер-коп" из Шапца.

Маја Гојковић је одбила да за КРИК говори о својој имовини.

Рођена је 1963. године у Новом Саду. Завршила је Правни факултет Универзитета у Новом Саду, а правосудни испит положила 1989. године. Адвокатица је од 24. године, а ћерка је чувеног новосадског адвоката Мите Гојковића. Од 2004. до 2008. године била је градоначелница Новог Сада као прва жена на овој позицији у историји Новог Сада. На тај тренутак је, каже, најпоноснија.

Била је одборница у Скупштини града Новог Сада у периоду 2008-2012, а народна посланица у парламентима Југославије и Државне заједнице Србије и Црне Горе од 1992. године.  У једном од ових мандата била је потпредседница Већа грађана. Учествовала је у раду Интерпарламентарне уније.

У једном од мандата била је и посланица у Скупштини Аутономне покрајине Војводине.

На првим парламентарним изборима била је чланица Народне радикалне странке Вељка Губерине, а та странка се потом утопила у Српску радикалну странку. Одвајање Маје Гојковић од врха СРС-а почело је још 2004. године када је, као кандидаткиња радикала, изабрана за градоначелницу Новог Сада, да би у марту 2008. године новосадски одбор СРС-а саопштио да Маја Гојковић више није чланица странке.

Након раскола у СРС-у и одвајања њених бивших страначких колега Томислава Николића и Александра Вучића у Српску напредну странку, спекулисало се да ће им се и она придружити. Њен одговор на то био је оснивање нове странке-Народне партије. Навела је да је Вучић лично позвао да приђе напредњацима, али да је њена Група грађана “Маја Гојковић” проценила да би боље решење било формирање нове партије. Тако је фомрирана Народна партија, која је са Демократском странком Србије (ДСС) и Новом Србијом (НС) крајем 2008. потписала декларацију о заједничком политичком деловању.

На Скупштини Народне партије која је одржана 14. новембра 2009. године у Новом Саду, изабрана је званично за председницу Народне партије.

Из Уније региона Србије Млађана Динкића, којој је Народна партија пришла, најавила је "велики повратак у српску политику". На изборима маја 2012. наступила је на листи УРС, али је већ у јуну њена партија искључена из чланства, јер је преговарала са ДС о формирању Владе Србије без знања осталих чланица УРС. И поред тога, подржала је Владу Србије коју су формирали СНС-СПС-УРС.

Иако је почетком децембра 2012. године обавестила јавност да Народна партија, чији је она оснивач и председница, колективно приступа СНС, то се није догодило. Наиме, Маја Гојковић је постала чланица Председништва СНС, али је НП која је у Скупштину ушла на листи УРС наставила да прима средстава из буџета.

За председницу Народне Скупштине изабрана је 23. априла 2014. године. На ту фукцију поново је изабрана 6. јуна 2016. године. Председница је и скупштинског Одбора за културу и информисање.

Британија, Француска, Немачка и САД праве стратегију за отимање Косова?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Крик, Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Маја Гојковић у емисији “Ново јутро”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА