Најновије

ОБАВЕШТАЈЦИ ИХ НАМАМИЛИ ПРЕКО ГРАНИЦЕ ПА ИХ УХАПСИЛИ: Ухваћено пет лидера терориста Исламске државе! (ФОТО)

Ирачке власти ухватиле су пет команданата Исламске државе (ИС) након што су их ирачке обавештајне службе намамиле да пређу границу из суседне Сирије, јавила је синоћ ирачка државна телевизија.

Терористи (Фото: Јутјуб)

Реч је о пет команданата који су међу "најтраженијим лидерима" ове екстремистичке организације, наводи ирачка телевизија.

Они су идентификовани као Садам ал-Џамел, Мохамед ал-Кадир, Исмаил ел-Еитави, Омар ал-Карбули и Есам ал-Завбаи, а сви су приказани у жутим заробљеничким униформама.

Ирачки премијер Хајдер ал-Абади изјавио је прошлог месеца да ће "предузети све потребне мере" против екстремиста базираних у Сирији.

Ирачке снаге извеле су више ваздушних удара од прошле године против положаја ИС на сиријској територији.

Абади је прошлог децембра прогласио коначну победу над ИС, која је 2014. године у рукама држала трећину ирачке територије, али екстремисти ове групе и даље представљају претњу дуж границе са Сиријом и настављају да изводе нападе из заседе и бомбашке нападе широм Ирака.

САД су дале Израелу зелено светло да убије генерала Касема Солејманија, команданта иностраних снага Иранске револуционарне гарде који помаже званичном Дамаску у борби против терориста Исламске државе. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Претња терористе из Босне и Херцеговине

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА