Најновије

АХ ТИ ДОСАДНИ КОМАРЦИ! Спречите оток и црвенило овим природним средствима

Појава комараца с почетка пролећа је неизбежна и већ се чешете при самој помисли на њих.

Илустрација (ФотО: pixabay.com)

Како бисте смањили натеченост и упалу која настаје на кожи након убода, послужите се овим природним средствима.

Сода бикарбона

Већ су познати невероватни начини примене соде бикарбоне, а овог пута је можете користити за третнан коже. Једноставно помешајте кашику соде бикарбоне са мало воде, да добијете пасту, а затим је нанесите у танком слоју на кожу.

Паста за зубе

Не само да ће одржавати ваше зубе чистим и белим, већ паста за зубе може да се бори са упалама које настају након уједа овог инсекта. Два састојка која се налазе у пасти, ментол и сода бикарбона, могу да смање упалу и бол. Једноставно нанесите танак слој на кожу и оставите да се осуши, а на крају исперите хладном водом.

Лед

Једна од најболнијих последица након уједа комарца јесте упала која се јавља на месту угриза. Баш као и код алергијских реакција, лед може да умањи црвенило и натеченост коже. Немојте никад директно стављати лед на кожу, јер је тако можете оштетити. Уместо тога, завијте је у комад танке тканине и притисните јако на месту где вас је ујео.

Мед

Најбоље је да га не носите напољу, јер ћете привући још више инсеката на себе, али мед вам може помоћи да смирите угриз. Разлог је јер мед има анитбактеријска и антиупална својства. Само мало меда ставите на кожу и видећете како се она смирује. 

Црни лук

Још један састојак који има свака кухиња вам такође може помоћи у борби са уједом комарца. Лук има антимикотско дејство, те спречава ризик од настанка инфекције. Исцедите само мало сока из лука и њиме премажите место убода или исеците парче и ставите директно на кожу на којој треба да остане неколико минута.

Како да уклоните крпеља уз помоћ обичне соли погледајте ОВДЕ.

Извор: Супер жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Направите сами - Природни препарат против комараца

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА