Најновије

НАСТАВАК ХАОСА У ГАЗИ: Израелци убили палестинског тинејџера, рањено 150 демонстраната (ВИДЕО)

Најмање један Палестинац је убијен, а 49 их је повређено током данашњег протеста Палестинаца на израелској граници са Појасом Газе, саопштило је данас министарство здравља у Гази.

Демонстрације Газа (фото: јутјубе)

Израелске снаге упуцале су у главу 16. годишњег тинејџера и ранили још 15 Палестинаца из ватреног оружја, а више од 20 је задобило повреде од испаљених сузаваца, пренела је агенција АП.

Демонстранти су већ седму седмицу заредом на граници палили гуме и бацали каменице на израелске војнике с друге стране границе, пренела је агенција АП.

Група Хамас, која је организатор протеста, најавила је за понедељак марш на десетине хиљада људи који би могли, како је речено, да пробију ограду на граници са Израелом.

Демонстранти ће у понедељак бити ненаоружани и мирољубиви, али биће као "изгладнели тигар" и непредвидиви, наводе званичници Хамаса.

Израелски војници убили су 43 Палестинца током шестонедељних протеста, који се завршавају 15. маја, на дан који Палестинци називају "Накба" или "Дан катастрофе", којим се обележава расељавање више стотина хиљада Палестинаца током сукоба који су избили због формирања израелске државе 1948. године, подсетио је Ројтерс.

Палестинци су 30. марта поставили кампове дуж границе дуге 65 километара и започели шестонедељни протест против блокаде те границе коју су увели Израел и Египат 2007. године. 

А кроз какав пакао пролази сиријска војска, погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА