Најновије

ВЕЛИКА ЧИСТКА У ВЛАДИ СРБИЈЕ! Највећа гужва пред вратима ова три министарства, а ево зашто је то изненађење

Реконструкција Владе најављена је за крај јуна, а на списку оних за које је најизвесније да ће отићи из Владе јесу три министра - спорта Вања Удовичић, културе Владан Вукосављевић и екологије Горан Триван.

Влада Србије (Фото: Промо)

Министар финансија Душан Вујовић већ је дао оставку, а и даље се не зна да ли ће првог човека привреде Горана Кнежевића приватни разлози спречити да и даље воде тај ресор.

Причу о реконструкцији поново је актуелизовала свађа премијерке Ане Брнабић са министром за иновације Ненадом Поповићем, који је у твиту позвао на спречавање дистрибуције хрватске геј сликовнице. Брнабићева није желела да се враћа на ту тему, ни да открије ко ће доћи на Вујовићево место.

- Моја реакција није била ни због геј сликовнице ни због твита, већ зато што морамо као Влада да се бавимо питањима важним за грађане Србије, а не да отварамо нове теме. Србија заиста нема времена да се бави тиме ни питањем реконструкције Владе сада када су на дневном реду питања од националног значаја као што су Косово и Метохија - рекла је Брнабићева. Нема више приче о наводном спорењу са министром Поповићем и министарком Јоксимовић, Србија има важнија посла од приче о реконструкцији Владе, а ко ће бити нови министар финансија прво ће знати Скупштина Србије - рекла је Брнабићева.

Она није желела ни да одговори на питање да ли ће као новог министра финансија предложити градоначелника Београда Синишу Малог.

- Демократски ред и у интересу парламентарне демократије јесте да предлог за новог министра финансије чују посланици Скупштине Србије - поручила је она.

За сада је највећа гужва пред вратима министарства спорта, културе и екологије. Изненађујуће, имајући у виду да се ни за једно не може рећи да кроји судбину Владе.

- За Удовичићевог наследника спомиње се градски секретар за образовање и бивши ватерполиста Славко Гак. Сем њега, спомињу се и некадашњи државни секретар у том министарству Ненад Боровчанин, али и бивши фудбалер Дејан Станковић, што је најмање вероватна опција - каже извор.

И за Министарство културе, које води Владан Вукосављевић, спомињу се три имена.

- Прво је име актуелне председнице Скупштине града Маје Гојковић, која је те спекулације до сада демантовала, али невешто. У политичким круговима је јавна тајна да јој је велика жеља да води тај ресор, али ће изгледа још чекати на њено остварење. Сем ње, ту је и Јелена Триван, али и Слободан Накарада, директор Музеја савремене уметности - каже саговорник.

За сада, нико се не спомиње као наследник министра екологије Горана Тривана, а занимљиво је да је актуелни менаџер града Београда у игри на три позиције.

- Спомиње се као будући градоначелник, али и да би њему могао да припадне ресор инфраструктуре ако се буде делило министарство Зоране Михајловић. Такође, спекулише се и да би могао да буде министар привреде, ако Кнежевић буде решио да оде из Владе - каже извор.

Поповић: Још нисам разговарао са Брнабић, не мењам став

Министар задужен за иновације Ненад Поповић каже да још није разговарао са премијерком Аном Брнабић после премијеркиног реаговања на његов твит. Ипак, поновио је да остаје при свом ставу и противљењу могућности да истополни партнери усвајају децу.

- Никада нисам ништа ружно рекао о хомосексуалцима у целом свом животу. Једино сам против могућности да се донесе закон који би омогућио истополним заједницама да усвајају децу. Геј сликовница из Хрватске је на неки начин промоција и покушај да се на мала врата то уведе у Србију - оценио је Поповић.

Директан рат Израела против Сирије и Ирана само што није почео! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју председника Србије Александра Вучића 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА