Најновије

Ђукић има јасну поруку за "другопрозивце" пред Вождовац

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да је пласманом у финале Купа његовим фудбалерима "пао терет са леђа и срца" и да ће наредну првенствену утакмицу с Вождовцем искористити да пружи шансу играчима с мањом минутажом.

Мирослав Ђукић фото: Бета/АП

- Пао је терет и са леђа и са срца. Улазак у финале нам је дао мирноћу да можемо добро да се спремимо. Екипа је показала да је права кад год је било тешко. Ово финале нам је потребно да поново покажемо да смо прави и врхунски завршимо сезону - рекао је Ђукић на конференцији за новинаре у Београду.

Партизан ће у недељу гостовати Вождовцу у 36. колу Суперлиге Србије, неколико дана пошто се пласирао у финале Купа.

- Поново нас чека тешка утакмица. Вождовац је добра екипа која жели да игра нападачки фудбал. После тешке утакмице у Купу, треба се вратити првенственим обавезама и лигу завршити што је боље могуће, да оставимо добар утисак" - казао је Ђукић.

Он ће пружити шансу новим играчима који су до сада имали мању минутажу, јер има много проблема са повредама и умором и не жели да ризикује.

- Даћемо им шансу да покажу да је тренер погрешио и да је њихово место у екипи. Имаће прилику да играју тешку и добру утакмицу, како би стекли самопоуздање, што је битно. Мораћемо да одморимо играче против Вождовца, а у другој ћемо дати минутажу онима који ће играти финале против Младости - додао је тренер црно-белих.

Домаћин финала Купа Србије биће Сурдулица, чему се Партизан успротивио.

- Поштујемо град Сурдулицу и Радник као клуб, али је евидентно да нема капацитет да прими навијаче обе екипе. Капацитет је мали и то је основни разлог, не задовољава потребе величине ове утакмице - рекао је Ђукић.

Упитан о капитену Саши Илићу и његовој будућности у клубу, Ђукић је казао да се ради о симболу Партизана.

- Шта год да одлучи, битно је да остане са нама јер је заиста битна карика. Оно што он најбоље ради сигурно је фудбал и он то доказује на сваком тренингу и утакмицама. То може само човек који воли фудбал. Он на првом месту воли фудбал и то се види. Идол је играчима, навијачима и свима нама ту. Личност која је симбол Партизана - казао је Ђукић.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА