Најновије

БЕЗ ИЗНЕНАЂЕЊА: Крстајић у ФИФА послао списак "орлова" за Мундијал у Русији

Селектор Србије Младен Крстајић послао је Светској фудбалској федерацији (ФИФА) списак од 35 играча који ће конкурисати за наступ на Светском првенству у Русији, али га није објавио у јавности.

Младен Крстајић фото: ФСС

- Договорили смо се у Савезу да не причамо о именима док не објавимо дефинитивни списак од 23 играча, можда и 25 ако одлучимо да толико иде у Аустрију. Нема изненађења, имамо то што имамо. Додали смо неке младе играче који би у наредном периоду требало да се прикључе А тиму - рекао је Крстајић за "Спортски журнал".

Светско првенство у Русији одржаће се од 14. јуна до 15. јула, а 10 дана пре почетка такмичења он ће морати да скрати списак на коначних 23 који ће учествовати на Мундијалу.

Крстајић је открио да су на списку повређени доскорашњи капитен Бранислав Ивановић и Матија Настасић, за кога је пре неколико дана спортски директор репрезентације Горан Буњевчевић рекао да неће бити спреман за турнир.

- Бане се опоравља, разговарао сам и са Матијом и верујем да ће и он бити спреман за окупљање - рекао је Крстајић.

Он је казао да свако позив у репрезентацију треба да схвату као привилегију.

- Никад никоме нисам замерио. Нисам замерио ни (Мирославу) Ђукићу кад ме је у Немачкој склонио (пријатељска утакмица са Немачком). Два пута сам склоњен и два пута сам се враћао. Нисам сујетан и нисам схватао то као да ме неко воли, него да у том тренутку нисам био довољно квалитетан за селекторов избор. То је тако, позив у репрезентацију треба схватити као долазак међу најбоље играче.

Србија ће се за Мундијал спремати у Аустрији од 2. до 9. јуна, а одиграће два контролна меча са Боливојом и Чилеом.

Селекција Србије ће у Русији играти у Групи Д са Костариком (17. јун, Самара), Швајцарском (22. јун, Калињинград) и Бразилом (27. јун, Москва).

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА