Најновије

ДОДИК ОДГОВОРИО ВЕБЕРУ: Европа државе и народе застрашује Русима, Путин нас није ништа наговарао!

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Руска Федерација најпринципијелнији чувар међународног права у БиХ од потписивања Дејтонског мировног споразума и да се никада ни од једног званичника те земље није могло чути, ни јавно ни тајно, ништа супротно међународном праву и самом споразуму.

Додик и Путин (Фото: kremlin.ru)

Додик је одбацио све неистине, спекулације и конструкције које је изнео политички аналитичар из берлинског Савета за политику демократизације Бодо Вебер за хрватски портал Индеx у вези са наводном сецесијом Српске и наводним разговорима о тој теми са Русијом, поручивши му да је „Русија исувише озбиљна држава, а њен председник Владимир Путин исувише озбиљан државник да би пре, током или након Крима разговарао са њим о тој теми“.

Господин Вебер се само уклапа у политички тренд који је у последње време захватио део Европе, у којем се државе и народи застрашују Русима и руским утицајем, креирајући нетачне и неутемељене анализе“, рекао је Додик Срни замољен да прокоментарише Веберове тврдње да је „непосредно после избијања кризе на Криму, Путин наговарао председника Српске да уђе у авантуру сецесије Републике Српске“.

Додик је истакао да институције Републике Српске никада нису на дневни ред ставиле питање сецесије од БиХ, нити је икада о томе разговарао са председником Руске Федерације Владимиром Путином.

„Русија је и сувише озбиљна држава, а председник Путин и сувише озбиљан државник да би и пре Крима и током Крима или након Крима разговарао са мном о наводној сецесији“, констатовао је председник Српске.

Додик је поручио Веберу да би, уколико се већ бави регионом и Републиком Српском, за почетак требало да зна да је овде одавно вишепартијски систем и да је парламентарна демократија на нивоу појединих европских држава.

Политички аналитичар из берлинског Савета за политику демократизације Бодо Вебер тврди да ЕУ мора да изврши притисак на Србију да се дистанцира од Додика. Он је изјавио да је председник Русије Путин наговарао Додика да уђе у авантуру сецесије Републике Српске.

Прочитајте ОВДЕ шта је Вучић ново рекао о Косову?

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево како је било приликом посете Валентине Матвијенко Републици Српској

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА