Најновије

„ВАРШАВЈАНКА“ НЕВИДИЉИВА ЗА РАДАРЕ: Ево од чега стерпи Запад (ВИДЕО)

Црноморска флота прославља свој 235. рођендан. Као и два века раније, она штити јужне границе Русије, враћа се у Средоземно море, и испуњава задатке у Тихом океану. При томе, флота остаје савремена – последњих неколико деценија њен су састав попуниле четири десетине нових бродова и пловила различитих класа.

„Варшавјанка“ (Фото:РИА)

Међу њима се налази и цела дивизија од шест подморница званих „Варшавјанка“. Њу никакви радари не могу да примете, и бескорисно је покушати је наћи како на отвореном мору тако и на океану.

Видљива је само на површини, и имуна на било који положај - како под водом, тако и на површини. Због тога је од стране оних који је се плаше зарадила надимак „Црна рупа".

„Варшавјанка“ је најмоћније оружје подводне флоте. Свака, и најмања ствар, је дизајнирана тако да не прави звук. Тиха вода и испод 300 метара - ово је њена радна дубина.

За урањање подморница је спремна за 40 секунди.

У могућности је да види око 300 километара око себе и да погоди циљеве - у кругу од 1.500 километара. Заправо, целокупно подручје Црног мора је под контролом. Посада чак ни за време празника не напушта борбена места. Њена учинковитост могла се видети у Сирији, када је "Калибрима" гађала положаје терориста.

Свака кретање подморнице изазива силну реакцију Запада. Међутим, "Црној рупи" се нико не приближава.

Којих су то десет разлога зашто Иран не сме да нападне Израел прочитајте ОВДЕ.

Извор: Глас Москве

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА