Најновије

НОВИ ДЕТАЉ УБИСТВА ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Дронови снимили убице?

Моменат убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића у Косовској Митровици највероватније су забележиле камере беспилотних летелица Кфора. Међутим тих снимака нема у истрази.

Увиђај (Фото: Јутјуб)

Реч је о новом детаљу тог убиства које се догодило пре четири месеца.

Како је могуће да нема видео-записа из дронова војне мисије, ако се зна да су две летелице малтене непрекидно на небу изнад Митровице? Сумњу буди и објашњење из истраге да 16. јануара, када је испред канцеларија своје странке убијен Ивановић, сателити нису могли да сниме убиство Ивановића, јер је била густа магла, иако метеоролози могу непобитно да докажу да је тог јутра видљивост била — добра.

Оливерова супруга Милена каже да је Специјално тужилаштво у Приштини, које води истрагу, још није позвало да дâ изјаву, али очекује да ће је се сетити.

„Нажалост, и после четири месеца од убиства немам ништа ново да кажем. Никаквих информација немамо. Свакако нећемо мирно посматрати и чекати да се заборави. Питања ћемо постављати све док не добијемо одговор ко је убио Оливера“, каже она.

Истрагом су незадовољни и из Грађанске иницијативе Слобода, демократија правда, који су саопштили да свима све више постаје јасно да је убиство њиховог лидера Оливера Ивановића политичко.

„Четири месеца нема никаквих информација ни детаља о убиству, позивају се и саслушавају чланови ГИ СДП и чланови породице, док од главног кривца за гнусни злочин нема ни трага“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да се ствара утисак да се процес враћа на почетак и да се разводњава све с циљем да убица никада не буде пронађен.

„И даље имамо оптужбе власти из Београда и Приштине без конкретних доказа и чињеница, а од представника међународне заједнице на Косову имамо само амбасадора Велике Британије и амбасадора Швајцарске који су се јавно огласили и изнели своја виђења ствари, док је америчка амбасада и даље нема…“, навео је СДП.

Прочитајте ОВДЕ  какав план кују НАТО и шиптари у Бондстилу?

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Оливер Ивановић

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА