Најновије

РОХАНИ ПОРУЧИО ТРАМПУ: Иранска нација одупреће се америчким заверама!

Ирански председник Хасан Рохани изјавио је данас да је његов амерички колега Доналд Трамп очекивао да ће Техеран напустити нуклеарни споразум, након што се Вашингтон повукао из њега.

Хасан Рохани, фото: Telegraph.co.uk

Он је додао да је Техеран одбио да следи тај план и да је покушао да спаси споразум, заједно са осталим потписницама.

„Трамп је играо прву карту, али је погрешно прорачунао други потез... јер Иран није следио тај план”, рекао је Рохани, пренео је Ројтерс позивајући се на агенцију ИСНА.

Након што је Вашингтон увео санкције гувернеру Централне банке Ирана, Рохани је рекао да Иран неће подлећи притисцима САД.

„Они мисле да могу да учине да се иранска нација преда вршећи притисак на Иран, санкцијама и чак претњама ратом... Иранска нација одупреће се америчким заверама”, поручио је Рохани.

Трампова администрација означила је јуче гувернера Централне банке Ирана Валиолаха Сеифа као терористу и увела му санкције како би додатно изоловала Иран од светског финансијског система.

Министарство финансија САД оптужује Сеифа да је помогао да се више милиона долара пребаци паравојној организацији Хезболах, коју подржава Иран.

Министар финансија Стивен Мнучин рекао је да је Сеиф тајно пребацивао новац од иранске Револуционарне гарде преко Исламске банке ал-Болад у Ираку како би помогао Хезболаху.

Ирачка банка и њен гувернер су такође кажњени санкцијама.

САД су најавила и да ће увести и такозване секундарне санкције Сеифу, што значи да би сви који послују с њим могли да буду искључени из америчког финансијског система.

Трамп је 8. маја саопштио да се Вашингтон повлачи из нуклеарног споразума са Ираном јер је, како је навео, тај споразум оставио отворена врата Ирану да заобилази ограничења и развије нуклеарну бомбу, јавља Ројтерс а преноси Танјуг.

Прочитајте ОВДЕ шта је права мета Трамповог удара на Иран!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

С- 300 у Иран

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА