Најновије

ХРВАТСКИ ИСТРАЖИВАЧ ТВРДИ: Трагови Тројанаца свуда око нас, лагали су нас да је то из средњег века, ово је истина (ВИДЕО)

Хрватски истраживач Домогој Николић тврди да су стећци, камени споменици, за које званична историја верује да су из средњег века, заправо остаци велике развијене цивилизације старе више хиљада година. По Николићу реч је о тројанским споменицима, чиме се он сврстао у ред оних који верују да се тројански рат водио на Балкану, а не у Малој Азији.

Филмска Троја (Фото: Јутјуб)

Подсећамо да разни истраживачи Троју лоцирају од Мале Азије па све до Неретве. Последњих година посебно су се  афирмисале две теорије о Скадру као древној Троји, али и Троји надомак Београда.

Правда је недавно објавила текст о истраживачу Илији Огорелици који тврди да се остаци Троје налазе на тромеђи између насеља Рушањ, Рипањ и Липовачке шуме, код Београда. Више о открићима Огорелице сазнајте ОВДЕ.

Домагој Николић наводи низ разлога зашто срећци не могу бити средњовековни споменици, истичући да се они налазе на погребним гомилама које су старе и до 2000 године пре нове ере. Он каже да су мотиви на стећцима често кроћење коња, да су антички историчари Тројанце називали кротитељима коња. 

Он у емисији “На рубу знаности” износи низ аргумената за своје тврдње. Стећага има око 70.000 на Балкану, на територији БиХ, Хрватске и Србије.

Домагој Николић тврди да је на једном од стећака пронашао симоболику која је заправо проказ тачног датума пада Троје који се, према његовим тврдњама, десио 23. априла 1183. године пре нове ере. Он каже да један од стећака који приказује ловца како лови кошуту, сунце како залази и месец на небу, меркур и венеру, као и жену са круном. Према Николићевом тумачењу реч је о приказу тачног распореда сазвежђња Ориона, Бика и Касипеје као и планета сунчевог система на дан пада Троје.

Погледајте целу емисију:

Доказе који руше  званичне историјске тврдње о пореклу Срба погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Истина о народном српском календару и датуму када се одиграо потоп.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА