Најновије

ОВО ЈЕ ПУТИНОВ И АСАДОВ ПЛАН ЗА СИРИЈУ: Ево шта су договорили данас у Сочију (ВИДЕО)

На данањем састанку у Сочију Путин и Асад су дошли до важних закључака.

Путин и Асад данас у Сочију (фото: кремлин)

Предсеник Путин примио је данас сиријског председника Асада у Сочију. Током разговора дотакли су се многих важних тема и дошли до одређених закључака.

"Како су постигнуте значајне победе и сиријска армија са великим успехом поразила терористе, дошао је тренутак да се почне са активним политичким процесом и да се све стране војске повуку са територије Сиријске Арапске Републике." ,рекао је председник Путин на конференцији за штампу након сусрета са Асадом.

Сиријски председник је обратио пажњу на спремност власти у Сирији за почетак политичког процеса. Изјавио да се стабилност државе повећава сваким даном, што дозвољава обнову политичког живота у земљи паралелно са борбом против тероризма. У том светлу изузетно је важан састанак са Путином јер од њега очекује да помогне у успостављању стабилности и у обнови земље.

Председник Асад је такође обавестио председника Путина да ће делегација Сиријске Арапске Републике да узме учешћа у комитету у Женеви у оквиру Уједињених Нација који треба да ради на новом Уставу и изборним законима Сиријске Арапске Републике који би омогућили успостављање демократског изборног процеса. Председник Путин је поздравио такву одлуку власти у Сирији.

ОВДЕ погледајте почетак састанка.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА