Најновије

ДАЧИЋ ОШТРО ОДГОВОРИО НА ПРИТИСКЕ ИЗ БРИСЕЛА: Можемо ми и са Русима, не могу да нас уцењују

Свима на Западу који мисле да могу са Србијом да разговарају језиком уцена и притисака поручујем да су се мало заиграли! Уколико нас Европска унија не жели, Русија је увек отворена за савез са нашом државом!

Дачић (Фото: Министарство спољњих послова Србије)

Шеф дипломатије Ивица Дачић овако коментарише седам услова за улазак у ЕУ које нам је Брисел недавно испоручио, а који подразумевају да Београд призна лажну државу Косово и одрекне се својих савезника.

Србији је прошле недеље дипломатским каналима стигао списак од седам услова које морамо да испунимо уколико желимо да, можда, до 2030. године постанемо члан ЕУ! 

Коментаришући најновије уцене, Дачић каже да има само једну поруку: "Мало морген Европа може да нас уцењује! Ако нас не желе, има са ким можемо!"

- Мало су се прерачунали на Западу ако мисле да притисцима и уценама данас ико може да разговара са Србијом. Можда су тако били навикли да раде у неко друго време, после 5. октобра 2000. године, кад су све дириговали политичарима у овој земљи. Србија је данас суверена земља и ни Исток ни Запад неће водити нашу спољну и унутрашњу политику - истиче Дачић. 

- Спремни смо на компромисе и решење које подразумева да и Београд и Приштина нешто добију и нешто изгубе у дијалогу. Покушаји да се наша земља присили да преда све а друга страна да не понуди ништа, не долази у обзир! Уколико нас Европска уније неће, има ко нас хоће! Можемо ми и са Русима, оберучке би нас прихватили! - подвлачи Дачић.

Шеф дипломатије по повратку из Њујорка, где је учествовао на седници Савета безбедности УН, ипак истиче да су се после дужег чуле критике генералног секретара УН на рачун понашања привремених приштинских власти.

 - Критиковало се понашање косовске полиције према Марку Ђурићу. Затим се у извештајима наводи и да се свега троје људи током три месеца вратило на Косово и Метохију. То значи да се више од 200.000 расељених и протераних, свега троје вратило на своја огњишта у последња три месеца, што је поразно - наглашава Дачић.

Дачић je рекао да он и Хашим Тачи нису рођаци. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Министар Дачић и амбасадор Киф о темама и очекивањима од предстојећег Самита у Лондону

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА