Најновије

ЖЕЉКО ИЛИ РЕАЛ: Јубиларна евролигашка круна ставља се у Београду

Кошаркаши Реал Мадрида пласирали су се у финале фајнал-фора Евролиге, пошто су у другом полуфиналу победили московски ЦСКА 92:83 (20:30, 27:16, 16:10, 29:27).

Радост кошаркаша мадридског Реала фото: Бета

Реал ће у финалу у недељу играти против Фенербахчеа, који је раније данас у првом полуфиналу славио против Жалгириса.

Најефикаснији у победничком тиму били су Лука Дончић и Серхио Љуљ са по 16 поена, док су Густаво Ајон и Треј Томпкинс додали по 12. У редовима ЦСКА најбољи је био Нандо де Коло са 20 поена, по 16 су убацили Кајл Хајнц и Вил Клајбурн су убацили по 16, док је Кори Хигинс утакмицу завршио са 15 поена.

Финале је у недељу од 20.00.

За разлику од првог полуфинала у ком су Фенербахче и Жалгирис играли јаке одбране, меч између Реала и ЦСКА донео је у потпуности другачију слику. ЦСКА је боље ушао у утакмицу предвођен расположеним Хигинсом, који је у првој деоници забележио само један промашај из игре у пет покушаја. Московљани су солидном одбраном, али пре свега јаким нападом после 10 минута водили са 30:20.

Мадриђани су серијом 14:2, коју су предводили Фабијен Козер, Серхио Љуљ и Џејси Керол, на почетку друге четвртине одговорили и дошли до преокрета. До полувремена углавном се играло кош за кош, да би Реал двојком Треја Томпкинса уз звук сирене на паузу отишао с пола коша предности 47:46.

ЦСКА је мини-серијом 5:0 почео друго полувреме и поново дошао до предности, али је Реал одговорио серијом 13:0 којом је дошао надомак двоцифрене предности. Екипа Димитриса Итудиса успела је да заустави налет Мадриђана и у последњу четвртину уђе са заостатком од седам поена - 56:63.

Тројком Де Колоа, а потом и закуцавањем Никите Курбанова после изгубљене лопте на средини терена ЦСКА је пришао на три поена заостатка, али врло брзо се Реал преко Љуља и Тавареса, те тројком Томпкинса одвојио и дошао до прве двоцифрене предности на мечу 73:61.

ЦСКА је пет минута пре краја меча успео да преполови минус, али је Реал одбио тај налет руског тима и на крају славио победу и пролаз у велико финале.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА