Најновије

ДИРНУЛО СЕ У ОСИЊЕ ГНЕЗДО: Судијска комисија ФСС узвраћа ударац

Председник Судијске организације и члан Судијске комисије Фудбалског савеза Србије Милан Караџић рекао је да учешће Милорада Мажића у финалу Лиге шампиона није било упитно.

Илустрација фото: ФСС

- Намере су нечасне и немају никакве везе са спортом. То је класична злоупотреба тренутне позиције Мажића. И то што је Срђан Обрадовић урадио у Суботици никако није могло да утиче на одлуку УЕФА кога ће да делегира у финалу Лиге шампиона. Ни сад, ни пре месец дана, ни пре шест месеци - рекао је Караџић агенцији Бета.

Милан Караџић је контактирао агенцију Бета поводом текста у "Новостима" од петка, да су Мажић и његови помоћници могли да остану без могућности да суде финале Лиге шампиона ове сезоне.

Новости су навеле да је ситуација са утакмице Спартак - Раднички, када је арбитар Срђан Обрадовић досудио непостојећи пенал за суботички клуб, стигла у Европску фудбалску унију (УЕФА) и да Мажић "сасвим сигурно" не би судио финале Лиге шампиона да се то раније догодило.

- Згранут сам таблоидним и неистинитим наводима у том тексту. Све што је ту наведено је апсолутна неистина и тотална дезинформација. У питању је покушај једног медија, чији је главни уредник у исто време и председник једног суперлигашког клуба, да се изврши притисак на Судијску комисију пред финале Купа. Очекујем да та иста особа још жешће нападне Судијску оргнизацију и Савез како би остварио личну корист - казао је Караџић.

Он је навео да ће Извршни одбор ФСС "ставити под лупу" рад свих органа, па тако и Судијске комисије, и да разговори за бољитак српског фудбала треба да се воде у тој организацији. Караџићу се и изјаве члана Судијске комисије Раке Ђуровића, као и некадашњег председника Мирослава Радомана, за које је рекао да је "само донекле изненађен".

- Те изјаве, без дилеме, нарушавају интегритет судијске организације. Ђуровић је члан Судијске комисије од почетка сезоне и за тај ангажман прима надокнаду. Ако је био незадовољан радом комисије, зашто је наставио да ради и да прима ту исту надокнаду? Не бих отварао књигу и подсећао јавност на неке детаље из прошлости, али ми смета да неко на овако ружан начин покушава да омаловажи рад институције која му је поверила одговоран посао и чији је део. Мирослав Радоман је посебна прича. Покушава да јавним наступима и изношењем неистина дезавуише рад Савеза. Он има посебан разлог за то јер свима је познато зашто је смењен са те дужности - рекао је Караџић.

По његовим речима, Србија "никад не би имала Мажића" да је било до Радомана.

- Његове фрустрације када се ради о Мажићу и оптерећеност његовим ликом и делом су одавно познати фудбалској Србији. Добио је неограничено поверење Избршног одбора ФСС и велика овлашћења које је због личне сујете тешко злоупотребио. Његов примарни циљ био је да не дозволи Мажићу да суди ниједан дерби, само да га не би престигао по броју одсуђених дербија. Сав његов ангажман био је усмерен на рушење Мажића који је данас можда најбољи судија на свету. Чак је инсистирао да се пише Судијској комисији УЕФА да се Мажић брише са листе. Какав морални кредибилитет има тај човек? - рекао је Милан Караџић.

Састанак Извршног одбора Фудбалског савеза Србије на ком би требало да се говори о судјењу одржаће се 22. маја у Сурдулици.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА