Најновије

КАЛИНИЋЕВА ПОРУКА ЗА ФИНАЛЕ: Волимо да се "потучемо"

Кошаркаш Фенербахча Јан Весели рекао је да очекује тешку утакмицу против Реал Мадрида у финалу "фајнал фора" Евролиге у Београду и да се нада да ће његовој екипи помоћи искуство из прошле године, када је освојила титулу европског првака.

Никола Калинић Фото: Бета

- Биће тешка утакмица, финале је. Обе екипе имају велику мотивацију да освоје трофеј, очекујем врло тешку утакмицу. Обе екипе су догурале до финала и заслужено су ту. Ми морамо да смо спремни и концентрисани за свих 40 минута. Спремићемо се да дамо све од себе. Проле године смо имали добро искуство и то ће нам користити - рекао је Весели новинарима.

Актуелни шампиони Европе кошаркаши Фенербахчеа играју данас од 20 часова против Реал Мадрида у финалу "фајнал фора" у Београду.

Упитан да ли ће његова екипа бити у предности пошто има много више навијача у Београду, Весели је рекао да је то предност, али да његов тим мора да се држи свог плана, да буде концентрисан и да добије утакмицу.

Упитан има ли лека за играче Реала Луку Дончића и Серхија Луља, Весели је кратко одговорио: "Имамо".

Кошаркаш Фенербахчеа Никола Калинић рекао је да је важно да екипа постави игру како она воли, да игра спорије и на мањи број поена.

- И они знају да се 'потуку', поготово њихови високи играчи и бекови нису мекани. Волимо да се 'потучемо' а то можемо када знамо да имамо довољно играча, да можемо да имамо који фаул више и више играча на располагању, да потрошња енергије буде на већем нивоу - рекао је српски кошаркаш.

Он је навео да не може ништа да прича о судијама, да не би био кажњен, и додао да се нада да ће критеријум бити уједначен, како би бољи тим победио.

- ЦСКА је био фаворит, Реал је то искористио и победио. Потрудићемо се да они не заврше сезону као што смо ми прошле године (титулом) - рекао је Калинић.

Кошаркаш турског тима Боби Диксон рекао је да је екипа има много самопоуздања захваљујући успесима тренера Жељка Обрадовића.

- Покушаћемо да одиграмо јаку одбрану, да их спречимо да трче и надам се да можемо из тога да правимо нападе. Желим да победимо, било би супер да будем МВП али о томе не размишљам, већ само о победи. Жељко је на клупи, такво искуство тренера, таква кошаркашка мудрост вам даје много самопоуздања, освојио је 10 титула у Евролиги - навео је Диксон.

Он је рекао и да је увек спреман.

- То је прича мог живота. Увек сам спреман и чекам шансу - додао је Диксон.

Кошаркаш Реал Мадрида Ентони Рендолф рекао је да ће детаљи пресудити у финалу "фајнал фора".

- Биће велика борба, мораћемо да дамо све о себе да бисмо имали шансу. Ми желимо да се такмичимо, сви у тиму доприносе и желимо победу. И поред проблема са повредама у Релу се увек очекују борбе за трофеје, за то се спремамо - закључио је он.

(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА