Најновије

ЖЕЉКО НИЈЕ УСПЕО: Реал узео Евролигу у Београду

Кошаркаши Реал Мадрида освојили су Евролигу, победом у финалу у Београду над Фенербахчеом са 85:80, и по 10. пут постали су шампиони Европе.

Кошаркаши Реала из Мадрида фото: Бета

Реал је предводио Фабијен Козер са 17 поена, два мање је постигао Лука Дончић, док се у екипи Фенербахчеа са 26 истакао Николо Мели.

Фенербахче је боље почео у препуној Арени, повео је са 5:0, док је Реал у игри држао Дончић, који је једини погађао за "краљевски клуб" у првих пет минута.

Екипа Жељка Обрадовића је имала предност током целе прве деонице, али је Реал тројкама Фернандеса и Љуља минут и 15 секунди пре краја прешао у вођство (18:15). Реал је бољом одбраном у финишу четвртине преузео контролу на терену и на прву паузу отишао са четири поена предности.

Шпанска екипа је другу деоницу наставила у истом ритму, Тејлор је одвео свој тим на "плус" шест, али је екипа Жељка Обрадовића ипак успела да задржи прикључак преко Никола Мелија и на средини деонице додје на само пола коша заостатка - 30:31.

Реал је одржавао предност до финиша полувремена када је Фенербахче предводјен Вонамејкером и серијом од 8:0 дошао до преокрета, а тачку на првих 20 минута ставио је Слусак тројком за водјство од 40:38.

Екипа Пабла Ласа је друго полувреме отворила серијом од 7:0 за ново водјство и ту предност је сјајном одбраном одржавала све до краја тог дела игре. На последњи одмор отишло се са осам поена предности за Реал - 63:55.

Утакмица је практично преломљена после четири минута игре у последњој четвртини. Весели је зарадио неспортску личну грешку након чега је Дончић погодио оба слободна бацања, а Керол тројку за десет поена предности за мадридски тим (71:61).

Турској екипи је у финишу утакмице недостајало концентрације у одбрани, што је Реал искористио и офанзивним скоковима долазио до поена.

Фенербахче је у последњем минута тројком Диксона пришао на минус три, а Козер је потом промашио два бацања, међутим Треј Томпкинс је скочио у нападу и положио за коначних 85:80.

Испоставило се да су ти поени краљевском клубу донели 10. титулу у најјачем европском такмичењу.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА