Најновије

БРНАБИЋ НАКОН ВУЛИНОВЕ ИЗЈАВЕ О ПРОМЕНИ СПОЉНЕ ПОЛИТИКЕ: Циљ Србије је ЕУ, Вулин има право на мишљење

Стратешки циљ Србије је Европска унија и од тог пута нећемо одустати, поручила је у Новом Саду председница Владе Србије Ана Брнабић и додала да министар Александар Вулин има право на своје мишљење, али да је државна политика нешто друго.

Брнабић (Фото: Јујтуб)

"Ми имамо наш курс, знамо шта нам је стратешки циљ, а то је Европска унија, тако да ми идемо тим корацима, мислим да је тај курс више пута потврђен. Што се тиче сарадње са свим осталим државама, Србија је апсолутно отворена и у потпуности посвећена сарадњи са свим државама", рекла је Брнабићева, одговарајући на питање да ли Србија размишља да промени своју спољну политику.

Повод за то је била изјава министра Вулина да би Србија можда требало да промени своју спољну политику, уколико Европској унији приоритет буде решавање питања Косова.

"Министар Александар Вулин има право на своје лично мишљење, али државна политика је нешто друго", рекла је Брнабићева и додала:

"Знамо шта нам је стратешки циљ али градимо и пријатељство и економску сарадњу и са другим земљама које нису чланице Европске уније. Имамо нас стратешки циљ и од тога нема одустајања".

Вучић се опет осврнуо на Апел СПЦ о Космету, шта је овог пута изјавио прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Брнабић гарантује да признање Косово неће никада бити услов за ЕУ?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА