Најновије

Награђиван као најбољи војник, сада напушта Војску Србије!

Десетар Срђан Ристић, Гинисов рекордер, награђен у априлу као најбољи војник у Војсци Србије, напушта Војску, саопштио је данас Војни синдикат Србије.

Десетар Ристић (Фото: vs.rs)

Синдикат упозорава да је то, нажалост, пример свеопштег стања у Војсци, на које дуго времена упозоравају.

„Лош материјални статус, организациони недостаци, невредновање доказаних вредности припадника Војске Србије и низ негативних поступања водећих људи у Генералштабу, имају за последицу да нас је у последње две године напустило 3.000 колега“, указао је Синдикат.

Како истиче, десетар Ристић је за сат времена урадио 2.370 склекова и тако ушао у историју, и у свакој војсци на свету, били би поносни на ту чињеницу и потрудили би се да такав човек добије адекватно решење за свој проблем у конкретном случају да постане подофицир и припадник „Кобри“.

Ристићу је то и обећано пре годину и по дана. Никада није испуњено, наводи Синдикат, наглашавајући да држава Србија и њена војска, себи не смеју да дозволе луксуз да их иједан поштен и честит војник, као што је десетар Ристић, напусти.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да Србија треба да промени спољну политику ако је услов за ЕУ признање Космета. Више о томе ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Десетар Ристић у обарању гинисовог рекорда у склековима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА