Најновије

СУПЕРЗАШТИЋЕН: Руси Кримски мост бране и из свемира!

Још док је објекат био у изградњи, добио је статус стратешког, па 19 километара аутопута који повезује Крим са копном Русије требало би да има највиши степен заштите (као у нуклеарним електранама).

Кримски мост (Фото: Kremlin.ru)

Стратешки објекат који повезује полуострво са остатком земље је заштићен на копну, води, под водом и у ваздуху.

Они који желе да пређу мост ће већ из далека прилазећи му бити под високим мерама обезбеђења. За заштиту моста биће одговорно неколико специјалних јединица, подређених јединственом штабу. То представља један затворен сигурносни систем, коме је врх у свемиру, а дно на дну мора.

Одбрана с неба

Из космоса ће мост пратити он-лине посматрачки сателит, док ће ваздушни простор изнад кримског моста редовно чешљати авиони Су-27, ваздухопловство Јужног војног округа и Црноморске флоте. 

На земљи

На обе стране Керчког пролаза, мост чува најбоља копнена опрема, укључујући и противваздушни систем ракете С-400 "Триумф",које су намењене за одбрану од удара крстарећих, аеробалистичких и балистичких ракета тактичких и оперативно-тактичких ракете из војног авиона, тактичких и стратешких авиона, и анти-ракетни комплекс-топ "Carapace C1" намењен за противваздушне одбране објеката.

На Криму се налази и комплекс приобалних ракета "Бал", који је намењен за контролу територијалних вода и заштиту поморских база.

Стотине километара ваздушног простора око моста током дана скенира радар изнад хоризонта "Сунцокрет", који упозорава чак и на оне предмете који се, према свим законима физике, не могу приметити. А радарска станица из Воронежа је још атрактивнија - она види циљеве на 6000 км дуж хоризонта и 8000 км вертикално.

Одбрана на мору

Кримски мост ће чувати ратни бродови Црноморске флоте Руске Федерације. На пример, мали ракетни бродови попут "Штил".

Поред тога, на Криму, посебна морска бригада Росгвардија, која ће се налазити у близини Керчког пролаза, опремљена је анти-саботажним чамцима типа Грачонок. Брод поседује много разне специјалне опреме. Навигациони радар МР 231 "Пала", мултифункционални оптоелектронски телекомплекс осветљења у близини ваздуха и надзор са површине, аутоматизовани систем комуникације, интегрисани Бридге системи "мост-21980", детекцију сонара подводне диверзије снаге и средства "Анапа", даљински контролисан под водом апарат "Фалкон" радна дубина од 300 метара, претраживање и сет-проналажење "Калмар" који омогућава да се истражи доња површина на дубини од 200 метара при брзини одова до 8 чворова.

Одбрана под водом

Кримски мост има подводне очи и уши. Овај "фин" је систем за праћење воденог подручја и објеката на обали. Подаци из свих извора стижу до оператера који се налази на обали. Он има Амулет-П систем, који ради на два начина: ако је саботер удаљен неколико стотина метара - сигнал "Упозорење" се активира, ако је већ близу моста - "Интензивно упозорење".

Када се детектује објекат на удаљености мањој од 300 метара, звучни сигнал се аутоматски укључује - што је упозорење да је неопходно напустити ограничено подручје. Ако саботер настави да прилази мосту, на мање од 100 метара, снага звучног сигнала постаје таква да особа не може поднети бол у ушима.

Борба против саботаже у и око моста је главни задатак борбених ронилаца Црноморске флоте и специјалне морнаричке бригаде Росгардије.

Прочитајте ОВДЕ зашто је за Берлусконија Крим најлепши део Русије?

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Путин отворио Кримски мост.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА