Најновије

ХРВАТСКА МРЖЊА НЕМА ГРАНИЦЕ: Срби на Мундијалу? Имали су среће, не верујте им...

Да мржња Хрвата према Србима и свему што је српско нема границе одавно смо се уверили, али сада су отишли корак даље.

Србија и Хрватска фудал (фото: јутјуб)

Под насловом "Квалитет је ту, тражи се атмосфера", хрватски лист "Спортске новости" је у свом специјалном издању поводом овогодишњег Светског првенства посветио две странице фудбалској репрезентацији Србије.

Та анализа "орлова" гласи овако:

"Рачунајући Југославију, као и заједницу са Црном Гором, Србији ће СП у Русији бити 12. наступ на највећој позорници у историји. Након распада СФРЈ, само су 1998. у Француској прошли групу и стигли до осмине финала, док су 2006. и 2010. остали на тек три утакмице. Враћају се након осам година с великим амбицијама након што су успешно одрадили квалификације. Имали су среће, јер Република Ирска, Велс и Аустрија дефинитивно не припадају групи најјачих европских репрезентација, но будући да су (Срби) у квалификациони жреб ушли као тек трећи носиоци, успех им се не може оспорити.

Славољуб Муслин одрадио је квалификације и онда добио отказ. Уистину необична одлука за коју је Муслин окривео челнике Савеза што су, према његовим речима, већ и током квалификација почели да крше неке договоре. Муслин сматра да му је сарадња отказана због тога што није прилику дао Сергеју Милинковићу Савићу, сјајном везњаку Лација. Углавном, наследио га је Младен Крстајић, његовом помоћник, коме је селекторско место Србије први самостални тренерски посао у каријери.

"Потрудићемо се да оставимо најбољи могући утисак. Играћемо за Србију. Желимо навијачима да донесемо радост. Имамо одличну атмосферу у екипи, имамо и подршку савеза", поручио је српски кормилар.

На располагању има солидну екипу, играче са великим искуством у најјачим европским клубовима, тако да Србија може бити незгодан супарник свим репрезентацијама. Управо би атмосфера могла бити кључан фактор за успех. Од ње ће највише зависити хоће ли "орлови" полетети у Русији, или ће се кући вратити поткресаних крила. Букмејкери више шансе дају Швајцарској, али Србе не треба унапред отписати (иако нас је историја научила да им на великим надметањима баш и не треба превише веровати)", закључује се у најави загребачких "Спортских новости".

Оне су уз то својим читаоцима понудиле и краће биографије селектора Крстајића, те Немање Матића, ког су прогласиле звездом српске екипе.

Уз навођење да је чак 276,95 милиона евра вредност очекиваног списка позваних играча на Мундијал (који ће бити познат овог четвртка), хрватски лист је као стартну поставу "орлова" на Светском првенству навео следећих 11 фудбалера: Владимир Стојковић, Антонио Рукавина, Бранислав Ивановић, Душко Тошић, Александар Коларов, Лука Миливојевић, Немања Матић, Душан Тадић, Адем Љајић, Филип Костић, Александар Митровић.

ОВДЕ погледате физички напад Хрвата на српске навијаче.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А овде можемо да се подсетимо како је изгледао први фудбалски сусрет са Хрватима у Загребу 1999.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА