Најновије

ЛУДЕ НОЋИ У ПАРИЗУ: Дачић смењује и амбасадора и директора КЦ због бахатости?

Министарство спољних послова Србије највероватније ће опозвати амбасадора у Француској Рајка Ристића, али и директора Српског културног центра Радослава Лалета Павловића, после њиховог недавног сукоба.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Курир пише да СНС и СПС, као коалициони партнери, треба да се договоре када ће Ристић и Павловић бити опозвани и ко ће их заменити.

Подсећа и на "скандале и недолично понашање" који су се везивали за Ристића, те наводи да је све то кулминирало његовим недавним сукобом са Павловићем, а у вези с продужавањем уговора о раду двојици запослених у Културном центру у Паризу.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић послао је и инспекцију да испита скандал настао свађом и умало тучом Ристића и Павловића, подсећа Курир, те наводи да су тим поводом у Паризу били и генерални секретар МСП Вељко Одаловић и државни секретар Ивица Тончев.

"Имајући у виду стање на терену, одлучено је да Ристић буде опозван, а са њим се у Србију, по свему судећи, враћа и Лале Павловић. Још се чека договор коалиционих партнера око тога ко ће бити нови амбасадор", рекао је саговорник листа.

Извор Курира, иначе, наводи да је Ристић познат по бахатом понашању, те да резиденцију у срцу Париза није користио само за пријеме и културне манифестације, већ и за "луде журке", као и да је и организовао свадбе својих пријатеља у тој резиденцији.

Извор листа наводи и да је Ристић оштетио здање у којем је смештен Културни центар кад је решио да на своју руку замени столарију и стави ПВЦ, а реч је о здању старом 106 година које је под заштитом је Завода за заштиту споменика културе Француске.

Прочитајте ОВДЕ шта је Дачић рекао о мистерији која им се догодила на небу изнад Швајцарске?

Извор: Танјуг/Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Има ли Влада план како да развеже косовски чвор након свих инцидената у јужној српској покрајини, пет година након отварања дијалога Београда и Приштине уз посредовање ЕУ?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА