Најновије

ХРВАТИ ДОБИЈАЈУ ОД АМЕРИКАНАЦА БОРБЕНИ АВИОН Ф-16: Министар одбране поручио да је САД најважнији стратешки партнер Хрватске

"Захваљујем Сједињеним Америчким Државама, најважнијем стратешком партнеру Хрватске на иницијативи и одобрењу. Драго ми је што имао прилику да видим Америку из кабине Ф-16", рекао је Крстичевић

Ф-16 Барак (Фото: Јутјуб)

Потпредседник владе и министар одбране Хрватске, Дамир Крстичевић, који борави у званичној посети САД летео је америчким борбеним авионом Ф-16 Барак, који ће, како се очекује, Хрватска добити до 2020, бити гарант стабилности и безбедности његове земље, заувек.

"Овај лет ми је још једном потврдио да је Хрватска донела најбољу одлуку и да ће авион Ф-16 бити гарант стабилности и сигурности Хрватске заувек. Захваљујем Сједињеним Америчким Државама, најважнијем стратешком партнеру Хрватске на иницијативи и одобрењу. Драго ми је што имао прилику да видим Америку из кабине Ф-16", рекао је Крстичевић, пише Јутарњи лист.

Он каже да сада потпуно разуме нестрпљење хрватских пилота да седну у кокпите, како је рекао, наших Ф-16, јер је то, како је рекао, изузетно искуство и ново поглавље за Хрватско ратно ваздеухопловство.

Како би изгледао одговор српске војске на покушај напада Шиптар на Север Косова и Метохије, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ф-16 Барак за Хрватску

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА