Најновије

РУСИ СЕ СПРДАЛИ СА ЏОНСОНОМ: Звали га и глумили премијера Јерменије, он једва дочекао да оплете по Путину (ВИДЕО)

Британски министар спољних послова Борис Џонсон "упао је у замку" руских комичара од којих се један представио као нови премијер Јерменије и са шефом британске дипломатије телефоном разговарао 18 минута.

Џонсон (Фото: Синхуа)

На снимку који је постављен на Интернету, чује се како Џонсон честита саговорнику избор за премијера и са њим затим разговара о британско-руским односима, тровању Сергеја Скрипаља и Сирији.

Он се такође изненадио када је саговорник рекао да руски председник Владимир Путин "утиче" на лидера лабуриста Џеремија Корбина.

У саопштењу Форин офиса наводи се да је Џонсон схватио да је реч о лажном позиву, а британска влада верује да иза њега стоји Кремљ, преноси Би Би Си.

- Употреба хемијског оружја у Солсберију и Сирији и недавни догађаји у Јерменији су озбиљна ствар. Овакви детињасти поступци показују недостатак озбиљности позиваоца и оних који стоје иза њега - навео је Форин офис.

Покренута је истрага о томе како је неко лажно се представљајући могао да води телефонски разговор са британским шефом дипломатије 18 минута, рекла је портпаролка премијерке Терезе Меј.

- Овако нешто не би смело да се догађа и истрага ће утврдити околности позива како би се осигурало да се тако нешто не понови - рекла је она, преноси Би Би Си.

Иза лажног позива стоји дуо комичара Владимир Краснов и Алексеј Стољаров познати као "Вован" и "Лексус" који су објавили аудио-снимак на Јутјубу.

Стољаров је за лист "Комсомолскаја правда" близак Кремљу уз изјаву Стољарова који је рекао да се показало да је Џонсон "мудар дипломата".


Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА