Најновије

ДА ЛИ СУ НАЈНОВИЈЕ ПОРУКЕ ИЗ КИЈЕВА УВОД У ВЕЛИКИ СУКОБ? Украјина оптужује Русију за развој хемијског оружја за масовна уништења

Председник Сталне делегације Украјине у Парламентарној скупштини НАТО Ирина Фриз рекла је да је Русија активизирала истраживања "за развој хемијског и биолошког оружја за масовно уништење".

Украјина (Фото: РИА)

Према њеним речима, у последње три године, "Русија спроводи истраживања хеморалгијске грознице вируса, као што су Ебола и Марбург," представљаћи то за испитивање вакцина.

Према Фриз, друге истраживачке институције наводно купују и спроводе истраживања која указују на развој нових хемијских ратних агенаса.

Представник Кијева је нагласила да развијење оружја "може да се користи као део хибридних дејства не само против Украјине, већ свуда где Русија има своје интересе."

Фриз такође је обећала да ће дати одговарајући извештај о својим тврдњама.

Украјински амбасадор није доставио било какве доказе о овим оптужбама, позивајући се само на анализу јавних набавки, као и на научне активности институција Министарства одбране Русије.

Раније је министар унутрашњих послова Арсен Аваков је рекао да је Русија "усвојила ново ласерско оружје" против украјинског граничара.

Путин: Не прелазите црвене линије!

Руски председник Владимир Путин је пре два дана приликом обраћања на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу позвао западне земље да не прелазе „црвену линију“ када је реч о односима са Москвом.

Он је рекао да је интересе Русије неопходно поштовати и изразио забринутост због ширења Северноатлантске алијансе, што би могло да резултира додатном претњом за Русију.

„Не само што је НАТО пришао руским границама, већ постоји сумња и да би сутра Украјина могла постати део Алијансе, те да се на њеној територији појаве којекакви радари или системи противракетне одбране“, оценио је.

Такође, данас је из Кијева упућен и позив на уништење Русије санкцијама, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амерички војници марширају Кијевом на војној паради

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА